21-07-2020 - Nieuws, Wielrenblad

CAMPAGNOLO INTRODUCEERT: SHAMAL CARBON DB

In 1992 introduceerde Campagnolo de eerste wielset met een hoog velgprofiel die de naam Shamal kreeg. Ondertussen staat Shamal al jaren voor innovatie en geavanceerd onderzoek. De wielset, met de naam van een Arabische warme wind, is nu verder ontwikkeld met als uitgangspunt het verbeteren van de prestatie tijdens de lange uren in het zadel. Daarbij is met name rekening gehouden met het comfort en de beheersbaarheid van de wielset in verschillende omstandigheden.

Shamal Carbon heeft een interne velgbreedte van 21 mm en is daarmee geschikt voor banden van 23 tot 65 mm, de wielset geeft daardoor meer comfort. De brede velg maakt de wielen tot de perfecte allround wielset en uitermate geschikt voor gravel. Door de 2-Way Fit technologie is het mogelijk om zowel clincher als tubeless banden te monteren. Ook Shamal Carbon maakt gebruik van Campagnolo’s gepatenteerde MoMag technologie (geen spaak gaten aan de binnenkant van de velg) wat zorgt voor een lichter en stijver wiel. Bovendien is er geen velglint nodig.

Een andere vernieuwing is het velgprofiel van de wielen dat is gemaakt van uniderectioneel high modulus carbon. De hoogte van de achtervelg is 40mm, voor een maximale reactiviteit en krachtoverbrenging. De hoogte van de voorvelg is 35mm wat zorgt voor de beste rijeigenschappen van het wiel. De velg is niet gelakt waardoor de topkwaliteit van de materialen en het vakmanschap extra benadrukt worden.

De wielset gebruikt nieuwe aluminium naven met cup-conus lagering. Dit zorgt ervoor dat de wielen soepel lopen en dat de lagers eenvoudig af te stellen zijn.  Dit verhoogt de levensduur van de lagers. Het is ook mogelijk om de lagers te vervangen voor de top-end USB en CULT ceramische lagers.

De betrouwbaarheid wordt gegarandeerd door het speciale G3 spaak patroon. Dit door Campagnolo gepatenteerde systeem zorgt voor een stijf doch comfortabel wiel dat schokken beter absorbeert. Het gewicht van de wielset komt op 1.585 gram en is daarmee lichter dan zijn aluminium disc voorganger.
De Shamal Carbon Disc wielset wordt volledig met de hand gemonteerd door een gespecialiseerde Campagnolo technicus, en wordt daarna nog voor 100% gecontroleerd met behulp van elektronische apparatuur. Deze procedure verzekert de maximale prestatie en betrouwbaarheid.

De wielen zijn per direct beschikbaar met Campagnolo N3W™, Shimano HG™ en Sram XDR™ body.

GEWICHT: 1585g
VELGBREEDTE: C21 (intern), 28.1mm (extern) 
BAND TYPE: 
Clincher, tubeless, tubeless-ready. Geschikt voor 23mm-65mm banden. 
VELG FINISH:  
UD Carbon Fiber (ongeverfd); enkel dark label
SPAKEN:  
24 voor, 24 achter volgens G3 patroon
GEWICHT LIMIET:  (rijder+fiets) 120kg
LAGERING: Cup-Conus aluminium lagers
ADVIES VERKOOPPRIJS: € 1.299 

De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #2 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van