08-06-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Nieuw: Campagnolo Bora AC3 wielen

Campagnolo komt met nieuwe Bora wielen. De Bora’s staan al jaren bekend om hun kwaliteit en looks, maar volgens Campa komt daar nu een nieuwe eigenschap bij: optimale remkracht. De ‘AC3 technology’ remoppervlakken zijn hier de oorzaak van en moeten de ‘gewone’ velgremmen ondersteunen. Een slimme stap, nu de hype van schijfremmen in de wielersport een hoogtepunt bereikt. In Wielrenblad #2 komt een uitgebreid verslag van de eerste ervaringen met de Campagnolo schijfremmen.

Campagnolo-AC3-brakesurface

De velg is voorzien van kleine lijntjes in het remoppervlak, deze lijntjes geven regen en vuil de kans om uit het te ontsnappen tijdens het contact van remblok op remvlak. AC3 staat voor All Conditions Carbon Control, en de zicht- en voelbare lijntjes zijn niet de enige upgrade. Campagnolo geeft haar nieuwe wielen ook een nieuwe carbon-layup om de remkrachten beter aan te kunnen. Daarnaast is de hars, die gebruikt wordt om het carbon vorm te geven, verbeterd zodat deze hogere temperaturen aan kan. Volgens Campagnolo zullen de verschillen voelbaar zijn, met name in natte omstandigheden. Zij claimen maar liefst 43% betere remprestaties in nat weer, ten opzichte van de vorige Bora uitvoering. Een hele prestatie als je het ons vraagt.

De vernieuwde AC3 Technologie zal worden toegepast op de verschillende Bora 35 en 50 clincher en tubular modellen en ook op de Ultra tijdritwielen. Vanaf dit voorjaar zullen de Bora AC3 wielen te koop zijn, maar de prijs is nog niet bekend. Voor meer informatie verwijzen we graag naar de website van Campagnolo!

Volg ons op Facebook en Instagram voor meer wielernieuws of neem een abonnement op WIELRENBLAD om het magazine meermaals per jaar op de mat te ontvangen!

 

 van