23-03-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Cannondale ‘Bad Boy’

Cannondale, een merk van Dorel Industries heeft onlangs de volledig nieuw ontworpen Bad Boy gepresenteerd. Een fiets waarop stadsforenzen de toekomst in kunnen. 

Met zijn geïntegreerde voor- en achterverlichting en een strakke vormgeving is de Bad Boy een geschikte fiets voor in de stad. Bad Boy was de originele strakke en snelle stadsfiets die altijd de toon zette voor forenzenfietsen, zegt Burton Avery, Urban Product Manager bij Cannondale.

De fiets staat bekend om zijn uitgesproken uitstraling. Minimalistische stijl zonder opsmuk is behouden en tegelijk zijn de integratie en vormgeving naar een hoger plan getild.

Cannondale Bad Boy 1

Alle modellen van de Bad Boy zijn uitgerust met een stijve nieuwe Lefty-voorvork uit één stuk. Bad Boy 1 en 2 zijn uitgerust met de Lightpipe Lefty, een geïntegreerde en met micro-USB oplaadbare SuperNova LED-lichtstreep voor meer zichtbaarheid. De modellen 1 en 2 gaan nog een stap verder, want ze hebben ook verlichting in de zadelpen. Dit zorgt voor een nog betere zichtbaarheid achteraan.

Trouw aan het minimalisme van de Bad Boy zijn de balhoofdbuis en onderbuis van het frame in 3D gesmeed vanuit één blok aluminium. Dit zorgt voor een naadloze, strakke look.

Cannondale Bad Boy 2

De gloednieuwe 650b-wielen van de Bad Boy bieden in combinatie met dikke banden extra comfort en bescherming tegen lekrijden. Handig als je over keien of wegen vol kuilen dendert. Bovendien zorgen ze voor extra grip bij slecht weer. Daarnaast zijn alle modellen van de Bad Boy voorzien van schijfremmen voor optimale controle, interne kabelgeleiding, grafische reflecterende elementen in zwart op zwart en een geïntegreerde en slijtvaste rubberen strip langs de bovenbuis om het frame te beschermen.

Momenteel is het instapmodel, de Bad Boy 4 (949,- Euro) leverbaar en de Bad Boy 1 (1.999,- Euro), 2 (1.799,- Euro) en 3 (1.049,- Euro) zullen rond juli beschikbaar komen.

Ga voor meer informatie over de Bad Boy naar www.cannondale.com.  Bekijk het merk op Facebook, Instagram en Twitter.

 van