19-06-2024 - Nieuws, Wielrenblad

Cannondale introduceert de LAB71 SuperSix EVO Team Editie voor Tour de France

Consumenten hebben nu de kans om te rijden op een exacte replica van de EF Education First – EasyPost & EF Education First – Cannondale teamfiets. Uitgevoerd in de ultra-premium Series 0 carbon constructie, is de fiets beschikbaar als frameset  of als team-spec build met Shimano Dura-Ace Di2, een FSA PowerBox powermeter, Cannondale hun geïntegreerde SystemBar R-One carbon cockpit en Vision Metron 60 SL wielen.Overal sneller

Ongelooflijke prestaties leiden tot ongelooflijke resultaten. Cannondale zijn allerbeste (Series 0) carbonconstructie, exact dezelfde onderdelen als de profs gebruiken, een minutieus oog voor detail: dit is de EF Pro Cycling Team Edition LAB71 SuperSix EVO.

Model omschrijving

Er zijn “team edition” fietsen – met niet veel meer dan een likje verf en stickers – en er zijn echte, 100% team-spec, prof racefietsen, zoals deze replica van de LAB71 SuperSix EVO van EF Education First-EasyPost en EF Education First-Cannondale. Het is een echte profmachine, gebouwd op een ultralicht Series 0 carbon frame, met Shimano Dura-Ace Di2, een FSA PowerBox powermeter, Cannondale hun SystemBar R-One carbon one-piece cockpit en Vision Metron 60 SL wielen.

Waarvoor gebruik je hem

KOM’s pakken, podium rijden en jaloezie opwekkenHoogtepunten

  • Aerodynamische Series 0 carbon SuperSix EVO frameset – Specialized hun lichtste, meest geavanceerde carbonconstructie ooit
  • Cannondale SystemBar R-One – aerodynamische full carbon stuur/stuurpen-combinatie, ontwikkeld i.s.m. MomoDesign
  • Dura-Ace Di2 elektronische 12-speed groep – Shimano’s allerbeste high-performance race-groepset
  • FSA Powerbox K-Force Team Edition carbon crankstel met geïntegreerde powermeter en keramisch BB-lagers
  • Vision Metron 60 SL carbon wielset – licht, strak en supersnel
  • Cannondale C1 Aero 40 Carbon aero zadelpen, met Prologo Dimension NACK NDR zadel met carbon rails

Het lichtste van het snelste

770 gram. Dat is indrukwekkend licht voor een volledig afgewerkt 56 cm-frame. Maar voor een frame dat zó aerodynamisch is, is het ongelooflijk. Cannondale hun Series 0 carbonconstructie – de basis van de LAB71 SuperSix EVO – bestaat uit een geavanceerde lay-up van carbonvezel en nanohars met een uitzonderlijk hoge trek- en druksterkte, waardoor Cannondale meer kon doen met minder materiaal. Het resultaat: meer snelheid uit minder vermogen.

Het snelste van het lichtste

Wat betreft de aerodynamica is de nieuwe SuperSix EVO niet alleen een van de allersnelste lichtgewicht racers, maar gewoon een van de snelste racers in het algemeen. De verfijnde buisvormen en het grondig doordachte design bij een snelheid van 45 km/u 12 watt winst op t.o.v. het vorige model, waarmee hij sneller is dan veel ‘echte’ aerobikes terwijl hij bijna een kilo minder weegt. Licht of snel? Je hoeft niet meer te kiezen.Voor meer informatie over de SuperSix EVOLAB71 Team, ga naar de website van Cannondale. Of neem een kijkje op de Instagram van Cannondale.

Klik hier voor meer nieuws over wielrennen, of ga naar de Instagram of Facebook van Wielrenblad.

 van