18-05-2018 - Mountainbiken, Nieuws

Cannondale introduceert de nieuwe F-Si en Lefty Ocho

Het Cannondale Factory Racing Team kan in de voorbereiding op een van de moeilijkste races in het XC World Cup circuit, komend weekend in het Duitse Albstadt, beschikken over twee nieuwe troeven: de nieuwe F-Si, de snelste en meest veelzijdige hardtail die Cannondale ooit heeft gemaakt; en de Lefty Ocho, de soepelste, meest geavanceerde, meest lichte XC-vork ter wereld.

Gloednieuwe F-Si

Bij zijn lancering in 2015 zette de Cannondale F-Si de wereld van XC-hardtails op zijn kop. Het was de eerste hardtail die zo ontworpen was dat hij de nieuwe Worlds Cup parcoursen echt te lijf kon gaan.

Als uitgangspunt voor de nieuwe F-Si behield Cannondale alles wat het originele model zo geweldig maakte, zoals de OutFront geometrie en het wendbare Ai frame, en verbeterde dit tot in het uiterste. De nieuwe F-Si is lichter, soepeler, veelzijdiger en gewoon sneller dan elke andere XC race hardtail op de markt. Het is de ultieme racemachine voor de ultieme cross-countryfanaat.

Sneller bergop. Met slechts 900 gram is het F-Si Hi-MOD-frame 80 gram lichter dan zijn voorganger en daarmee het lichtste mountainbikeframe dat Cannondale ooit gemaakt heeft. En er is meer. De verbeterde Ai offset-aandrijving biedt superkorte achtervorken van 427 mm voor meer grip en wendbaarheid tijdens het klimmen en de ruimte voor 2,35” banden.

Sneller op het vlakke. De nieuwe, op races afgestemde, stijfheid is gemaakt om sprints te winnen en zorgt daarnaast voor de benodigde souplesse voor meer controle.

C19_FSI_TECH_HEAD_ON_0001

Sneller in de afdaling. Een nog vlakkere balhoofdhoek van 69° creëert, in combinatie met de speciale extra lange vork-offset van de Lefty, een versie van de OutFront geometrie van Cannondale die nog beter geschikt is om razendsnel te dalen en tegelijkertijd niet in te boeten aan de snelheid die nodig is voor XC-races op het hoogste niveau. En natuurlijk zijn het de ongeëvenaarde prestaties van de nieuwe Lefty Ocho die de weg wijzen.

Uitgerust met zoveel cross-countryvoordelen is de F-Si op maat gemaakt voor wie gek is van cross-country.

Gloednieuwe Lefty Ocho

Meer dan 18 jaar geleden toonde de eerste Lefty-voorvork wat er mogelijk was als je niet meer nadacht over wat er allemaal mogelijk was. De nieuwe Lefty Ocho is klaar om dat allemaal nog eens over te doen. De opvallende zevende opvolger van de oorspronkelijke XC-innovatie is niet alleen de eerste enkelzijdige voorvork met enkele kroon; het is de meest geavanceerde, soepelste, meest handelbare superlichte XC-vork die ooit gemaakt is.

Cannondale lefty

“Om de prestaties met Lefty naar een nog hoger plan te tillen, moesten we met een schone lei beginnen,” zegt Jeremiah Boobar, de Director of Suspension Technology van Cannondale. We moesten terug naar de XC-roots van de Lefty en de volledige structuur vanaf de kroon naar beneden toe opnieuw bekijken.”

Het nieuwe ontwerp met enkele kroon is niet alleen 250 gram lichter dan de vorige Lefty Carbon, maar ook een van de allerlichtste voorvorken ter wereld, met nog steeds de beste totale stijfheid onder de ultralichte vorken. De stugheid zorgt voor een robuuste stijfheid waar nodig en net voldoende veerkracht om de trail aan te pakken.

“Wanneer het gaat over soepelheid staat de Ocho op de hoogste trede,” voegt Boobar er nog aan toe. Met zijn nieuwe driezijdige, uitschuifbare Delta Cage naaldlagersysteem, afdichtingen en bussen die minder wrijving veroorzaken dan bij elke andere vork en de soepele Chamber Damper, is de Ocho gewoon de soepelste vork die ooit gemaakt is. Onder elke belasting, in elke situatie kleeft, plakt, trilt er niets en is er geen enkele aarzeling. Het is gewoon een pure, soepele veeractie, voor ultieme controle.

Met verschillende nieuwe eigenschappen die ontwikkeld zijn voor eenvoudig bediening en grote betrouwbaarheid, is de nieuwe Lefty Ocho werkelijk de soepelste, meest geavanceerde, meest lichte XC-vork ter wereld.

De Lefty Ocho is verkrijgbaar in carbon en aluminium en geschikt voor zowel 27,5 als 29 inch wielen. Je vindt hem op de nieuwe Cannondale F-Si in 7 modellen in de prijsklasse €2 799 – €8 499. Bezoek dan de website van Cannondale voor meer informatie over de nieuwe F-Si met de Lefty Ocho.

 

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van