04-04-2023 - Mountainbiken, Nieuws

Cannondale Lanceert New Habit Mountain Bikes

Deze week heeft Cannondale zijn nieuwste mountainbike-aanbod onthuld, de geheel nieuwe Habit. Aanzienlijk bijgewerkt en verfijnd, komt de bestverkochte en best beoordeelde mountainbike van Cannondale nu in twee verschillende configuraties: Habit en Habit LT.

“We hebben de Habits gebouwd voor mountainbiken, puur en simpel”, aldus Scott Vogelmann, productdirecteur voor mountainbikes bij Cannondale. “Met deze twee platforms hebben we iets voor elke soort rijder en elke rijstijl, tussen de uitersten van hardcore cross-country en full-on enduro racen. Als je op zoek bent naar plezier in het vuil, heeft de Habit precies wat je nodig hebt.”

Habit is bedoeld voor de rijder die op zoek is naar de flow van een lichte, snelle en leuke trailbike, terwijl Habit LT bedoeld is voor degenen die een kick krijgen van het wildere uiteinde van het trail-ride spectrum. Beide zijn gebouwd op een prachtig opnieuw ontworpen frame, in volledig carbon of volledig aluminium, met maat-specifieke geometrie en ophangingskinematica, evenals eenvoudige functies die ze gemakkelijk te leven maken en gemakkelijk te liefhebben. Ongeacht welke je kiest, is de Habit ontworpen voor zoveel mogelijk plezier op de trail.

De nieuwe Habit slaat de spijker op zijn kop voor de snelle en flowy kant van de trailbike-categorie met 130 mm veerweg achter en 140 mm voor, in een lichte en allround capabele verpakking. Met zijn 65,5° balhoofdhoek en steile 77,5° zitbuis hoek, plus lichtgewicht trail-componenten, en de juiste wielen en banden, biedt het de perfecte balans tussen behendigheid, stabiliteit, efficiëntie en speelsheid.

Habit LT daarentegen richt zich iets groter. De veerweg wordt verhoogd naar 140 mm achter en 150 mm voor. De geometrie is iets slapper (64,7° balhoofdhoek en 77° zitbuis hoek) voor meer vertrouwen bij hoge snelheden en door het ruige terrein, plus de specificaties zien een vergelijkbare toename in ruigheid. Aggressieve wielen en banden met grotere rotors, piggyback-reservoirschokken en stevigere vorken betekent dat het klaar is voor het wildere deel van de trail. Grotere lijnen, steilere drops, helemaal tot aan volledige Enduro-races – daar komt de Habit LT echt tot leven.

Cannondale’s size-specific engineering philosophy – genaamd Proportional Response – zorgt ervoor dat rijders de beste prestaties uit hun Habit halen, ongeacht hun lengte. Cannondale past de geometrie van de fiets, de lengte van de chainstay en de ophangingskinematica aan voor elk formaat frame. Dit zorgt voor consistente prestaties over het hele bereik.

Het resultaat zijn fietsen met meer controle tijdens het remmen, meer efficiëntie tijdens het trappen, meer vertrouwen op hoge snelheid en meer grip in elke situatie. Ontworpen om de dingen simpel en gemakkelijk te maken om mee te leven, hebben beide Habit-modellen standaard metrische schokdempers, schroefdraad trapassen, SRAM’s universele derailleurhanger, interne kabelgeleiding en de nieuwe 55mm kettinglijnstandaard voor bandenvrijheid. Dit maakt upgrades gemakkelijker en minimaliseert de downtime tijdens onderhoud. De volledig nieuwe Habit en Habit LT zullen verkrijgbaar zijn in 3 carbon modellen (Carbon 1, 2 en Carbon LT 1) en 3 aluminium modellen (3, 4 en LT 2), in maten XS-XL.

Check voor meer informatie de website van Cannondale!


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram

 van