Cannondale levert namens winkeliers direct aan consumenten

Cannondale bezorgt nu namens hun dealers bestellingen in Europa en de Verenigde Staten. Het nieuwe direct-to-home leveringsprogramma maakt het voor retailers mogelijk hun bestellingen bij Cannondale te plaatsen en deze vanuit Cannondale’s magazijn rechtstreeks naar de klanten te brengen. 


Het direct-to-home concept moet niet verward worden met direct-to-consumer, waar een fabrikant de producten direct aan een consument verkoopt. De retailer wordt dan uit het proces gehaald, maar dat is hier zeker niet het geval. Cannondale verkoopt alleen aan bedrijven en zal dat ook blijven doen. 

Retailers (fietsenwinkels) plaatsen met enige regelmaat een bestelling bij Cannondale en hebben dan eigen voorraad. Deze fietsenwinkels verkopen de fietsen vervolgens aan consumenten. Nu fietsdealers met minder personeel werken, kortere uren maken en het koopgedrag van consumenten voornamelijk online plaatsvindt ontlast Cannondale een deel van het werk van de winkeliers. Consumenten merken hier verder niets van en kunnen hun lokale fietsenwinkel dus alsnog blijven ondersteunen. Dit terwijl het de winkeliers meerdere mogelijkheden geeft geen omzet mis te lopen.

Het proces is simpel, de consument zoekt op de website van Cannondale naar een fiets en neemt vervolgens contact op met zijn of haar lokale fietsenwinkel welke ook een Cannondale dealer is. Daar kun je dan de bestelling plaatsen. Elke fiets wordt zo goed als rijklaar geleverd in de doos met de contactgegevens van de winkelier en de laatste montage instructies. 

 van