07-10-2020 - Nieuws, Wielrenblad

Cannondale maakt samenwerking met Rapha en Palace Skateboards compleet

Wellicht is het je al opgevallen, want opvallen doet het: de nieuwe team kit van de Education First pro ploeg. De samenwerking tussen fietskledingmerk Rapha en Palace Skateboards is alles behalve traditioneel. Om het plaatje compleet te maken komt Cannondale met een custom paint job voor de fietsen van de profs.

Rapha kwam in 2019 terug in het profpeloton als één van de partners van EF Pro Cycling Team. Rapha kwam met een missie, het fietskledingmerk zou de gevestigde orde eens lekker opschudden. Rapha schijnt een nieuw licht op de wielersport.

Rapha is een samenwerking aangegaan met een merk dat onbekend is in de fietswereld. Namelijk Palace Skateboards. Samen hebben de merken een geheel nieuwe kit ontworpen voor de EF ploeg. In plaats van het traditionele rosa, wat veel terugkomt tijdens Giro d’Italia, fietsen de profs deze Giro in een onbevreesd design. Deze gewaagde kant komt met name van Palace uit, het merk verrast en verstoord, op een eigenwijze manier maakt het fashion en streetwear.

Rapha en Palace hebben samen iets gloednieuws weten neer te zetten, iets dat zeker op zal vallen in het peloton. De team kit bevat -naast de vanzelfsprekende basis, zoals bril, helm en schoenen- ook een Aero Jersey, Bib Shorts en natuurlijk matching special edition sokken, koerspetjes en zelfs bevoorradingszakken.

In de welbekende Italiaanse Ronde is een veelzijdigheid aan etappes te vinden, inclusief drie tijdritten. De renners zullen allemaal worden voorzien van drie Cannondale racefietsen, namelijk: de SuperSix EVO, de SystemSix en de SuperSlice TT bike. En uiteraard zijn al deze fietsen naadloos meegenomen in het gewaagde team design, compleet met fletse logo’s, unieke grafische ontwerpen die perfect samengaan met de zogenaamde Rapha en Palace Skateboard Capsule Collection.

Ook wanneer de koers erop zit, is er een assortiment aan team edition casual kleding beschikbaar. Hierin biedt Palace de volgende items: een t-shirt met korte mouwen, een t-shirt met lange mouwen, een koerspetje, een hoodie, een Oxford shirt en een Palace Gore-Tex jas.

Om meer te weten te komen over de samenwerking tussen Rapha en Palace kan je hier terecht. Voor meer informatie over Cannondale’s Giro d’Italia line-up klik je hier.


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #2 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van