05-04-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Cannondale onthult de nieuwste ontwikkeling van de Jekyll en Trigger

Cannondale heeft vandaag splinternieuwe versies gepresenteerd van zijn mountainbikeplatforms met lange veerweg – Jekyll en Trigger. De Jekyll is speciaal ontworpen voor endurorijders die op elk terrein voordeel willen behalen. De Trigger is voor aanvallend ingestelde allround-mountainbikers die graag lange dagen in het hooggebergte fietsen. Beide fietsen zijn voorzien van exclusieve schokdempingstechnologie met twee rijstanden en een hypermoderne geometrie. Die geven rijders buitengewoon goede grip, wendbaarheid en snelheid bergop en zorgen voor goede prestaties bij afdalingen op volle snelheid.

Cannondale_jackyll

“Dit is een geweldige nieuwe start voor beide fietsen,” zegt Peter Vallance, Global Director of Product Management bij Cannondale. “Ons doel was trouw te blijven aan de technologische verbeteringen van eerdere modellen maar ook het prestatiebereik uit te breiden met eenvoudige maar krachtige nieuwe eigenschappen, zoals onze nieuwe Gemini-schokdemper, Ai-asymmetrische kettinglijn en LockR-draaipunten. We hebben zelfs plaats gemaakt voor een grote bidon in de framedriehoek.”

Cannondale_Gemeni

Het hart van de nieuwe Jekyll en Trigger is de gepatenteerde Gemini-technologie van de achterschokdemper. Deze is te danken aan een samenwerking van Fox Racing Shocks en Cannondale en voegt twee verschillende rijstanden —Hustle en Flow— toe aan de uitstekend presterende schokdempers Fox Float X en DPS. Beide standen zijn van afstand te activeren op het stuur. In de stand Hustle is de veerweg korter en blijven rijders hoger in de slag zitten zodat de fiets op beklimmingen en glooiend terrein sneller reageert. In de stand Flow is de rijhoogte lager, waardoor de veerweg volledig benut wordt en rijders bergaf gerust gas kunnen geven.

“Het vermogen van de Gemini om al rijdend de veerweg te verkorten, zonder dat deze minder gevoelig wordt voor hobbels, is een enorm voordeel,” zegt Jeremiah Boobar, Director of Suspension en Component Development bij Cannondale. “Daardoor worden niet alleen de grip en de efficiëntie bergop beter, je kunt er ook harder mee aanzetten op de vlakkere delen van afdalingen, zodat je ook nog eens sneller daalt.”

Cannondale_Jeckyll-Trigger

De Jekyll en de Trigger halen meer uit de mogelijkheden van de nieuwe schokdempers dankzij hun beider nieuwe progressieve en agressieve geometrie, waarin superieure stabiliteit gepaard gaat met formidabele wendbaarheid. Bijpassende vlakke balhoofdhoeken (65° bij de Jekyll, 66° bij de Trigger) en een langere afstand front-center, geven volledige controle op afdalingen. Scherpe zithoeken brengen je in een aanvallende houding bergop. Verder heb je met de door Cannondale zelf ontwikkelde Asymmetric Integration (Ai) asymmetrische kettinglijn een korte liggende achtervork van 420 mm. Dit biedt verbazingwekkend veel grip en wendbaarheid met ongeëvenaarde ruimte voor de banden en een stijver, sterker achterwiel.

Andere opvallende kenmerken zijn Cannondales lichtgewicht, stijve en eenvoudig te onderhouden steekassen met LockR-draaipunt, uitwisselbaar kabelbeheersysteem en een volledig carbon demperlink.

EKYLL_LOCKR_TECH

Atleten en teams spelen een cruciale rol in de ontwikkeling en het testen van de nieuwe Jekyll en Trigger. Cannondale-rijders hebben meer dan een jaar lang op prototypes gereden. In februari leverde dat de eerste zege op de nieuwe fiets op toen Jérôme Clementz namens het Cannondale Enduro Team de Andes Pacifico-enduro van 2017 won op zijn prototype van de Jekyll.

“Ik wist van de eerste paar ritten dat de nieuwe fiets goed was,” zegt Jérôme Clementz, renner van Cannondale Enduro Team en wereldkampioen enduro. “Ik had veel succes en plezier op de oude versie. Dus toen mijn persoonlijke records sneuvelden en ik meteen al KOM’s had op het eerste prototype dat ik kreeg, nou, toen wist ik dat hij goed in elkaar zat. Ik heb het gevoel dat ik overal op het parcours net dat beetje extra heb. Hij is SNEL.”

De Jekyll van Cannondale is verkrijgbaar in vier modellen. De prijs varieert van € 2.999,- tot € 7.499,-. De Trigger van Cannondale is verkrijgbaar in drie modellen. De prijs varieert van € 3.999,- tot € 7.499,-. Kijk voor meer informatie over de gloednieuwe Jekyll en Trigger op www.Cannondale.com/Jekyll en www.Cannondale.com/Trigger.

 van