29-03-2018 - Mountainbiken, Nieuws

Cannondale sponsor van de Worldcup in Albstadt Duitsland

Vandaag heeft Cannondale, een van de topmerken van Dorel Industries (TSX: DII.B, DII.A) aangekondigd dat ze in 2018 een samenwerking aangaat met de Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup in Albstadt, Duitsland. Als internationaal vooraanstaand bedrijf met een sterke racehistorie, is Cannondale de ideale partner voor dit evenement. Naast de genoemde nieuwe samenwerking zal ook het Cannondale Factory Racing team met de Duitse toprijders Manuel Fumic en Helen Grobert gaan deelnemen aan de race in de Schwäbische Jura.

Reeds vanaf het eerste Mercedes-Benz World Cup evenement in Bullentäle is Manuel Fumic de drijvende kracht geweest achter de samenwerking tussen Albstadt en Cannondale. Dit jaar hebben zijn inspanningen tot een concreet resultaat geleid en vinden de wedstrijden plaats in de achtertuin van de man uit Kirchheim. Het staat nu al vast dat zijn supporters in groten getale aanwezig zullen zijn tijdens de race.

Het Cannondale Factory Racing team heeft een brede internationale samenstelling met de Braziliaan Henrique Avancini en de Fransman Maxime Marotte, plus uiteraard Manuel Fumic en Helen Grobert uit Duitsland. Grobert heeft zichzelf trouwens al bewezen in Albstadt en zal in 2018 opnieuw tot de podiumkandidaten behoren.

Vooruitkijkend naar de toekomst zegt Konzelmann nog het volgende: “Manuel Fumic en Helen Grobert zijn populaire figuren en rolmodellen voor het Duitse publiek. Daarom hopen we dat deze samenwerking de komende jaren zal worden voortgezet.”

Voor meer informatie is te vinden op de website van Cannondale.

 

 van