05-04-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Cannondale Super Six Evo Racefiets van het jaar 2017

Op maandag 3 april 2017 werden tijdens het Tweewieler Retail Trends Event de winnaars bekend gemaakt van de Fiets van het Jaar, E-bike van het Jaar, Speed E-bike van het Jaar, Sportfiets van het Jaar én de Fiets Innovaties Awards 2017. Reden voor een feestje voor Cannondale, want de Super Six Evo is gekozen tot racefiets van het jaar.

Cannondale Super Six Evo Hi-Mod Disc Ultegra Di2

Carbon frame, relatief onopvallend vormgegeven. Iets aflopende bovenbuis, 25 mm zadelpen. Uiteraard heeft de Super Six een speciale full carbon vork speciaal voor de schijfremmen. De schijfremmen op het frame en voorvork zijn ‘flat mount’, de leidingen lopen binnendoor.

De Cannondale Super Six Evo Hi-Mod Disc Ultegra Di2: De mix van een allround racer die zich bewezen heeft, de snel schakelende Shimano Di2 en de schijven geven de Super Six net de voorsprong om in dit veld als eerste te eindigen. De Cannondale Super Six Evo Hi-Mod Disc Ultegra Di2 wordt geproduceerd en in de handel gebracht door Cannondale in Oldenzaal voor een adviesprijs van € 4.999,-.

Disc wielset. 140 mm schijven voor en achter. 7,50 kilo. ‘Echt strakke lichte koersfiets’ en ‘mooie lichte fiets’. ‘De Supersix ‘stuurt strak en stijf en je merkt dat die echt licht is’. Dat vat het in het kort samen. Niet vreemd: iedereen die een standaard Super Six heeft is daar tevreden over. Minder? ‘Beetje ‘flashy’ kleuren deze uitvoering. En de wielen: zullen best goed zijn, maar graag een stel FFWD of Mavics’. Ja, zo blijft er altijd wat te wensen over.

Afmontage: Ultegra 11-speed Di2. 52/36 Cannondale Si crankstel – FSA -voor en 11/28 achter, veel eigen delen en een Hollowgram

Wil je meer weten over de Super Six bezoek dan de website.

 van