08-02-2022 - Nieuws

Canyon bicycles benoemt Nicolas De Ros Wallace tot nieuwe CEO

Canyon Bicycles, fabrikant van premium fietsen gevestigd in Koblenz, Duitsland, heeft aangekondigd dat Nicolas de Ros Wallace met ingang van 1 maart is aangesteld als nieuwe CEO. Winfried Rapp, die sinds oktober 2021 op interim-basis verantwoordelijk was voor het leiden van het executive management, blijft deel uitmaken van het senior leadership team.

Nicolas de Ros Wallace heeft tientallen jaren ervaring in internationale managementfuncties, maar ook in e-commerce en sales development bij grote sport- en modemerken. Al meer dan tien jaar werkt hij voor Nike, Inc. – meest recent in de rol van Vice President en General Manager voor het merk Jordan in de EMEA-regio. Tijdens zijn tijd bij Nike heeft de heer de Ros Wallace een belangrijke rol gespeeld bij het verder vormgeven en bevorderen van de visie en strategie van het merk Jordan, het stimuleren van productiviteit, groei en verbeterde bedrijfscultuur.

Daarvoor bekleedde de heer de Ros Wallace de rol van Global Director bij Zara Women Footwear & Accessories. Zijn verantwoordelijkheden omvatten het beheren van de end-to-end productlevenscyclus met de ondersteuning van een goed presterend team, het leveren van hoge groei in e-commerce en 1.200 winkels in 78 landen wereldwijd.

“Ik ben meer dan verheugd om zo’n ambitieuze professionele en authentieke persoonlijkheid te verwelkomen voor de rol van Canyon CEO. Nicolas brengt veel ondernemersgeest en leiderschapskwaliteiten met zich mee. Zijn passie voor sport en zijn diepgaande kennis van ons bedrijf pasten goed bij de eigenschappen die we zochten. Ik kijk er erg naar uit om met hem en het team samen te werken om de volgende fase van Canyon’s succes vorm te geven”, zegt Roman Arnold, oprichter van Canyon en voorzitter van de adviesraad.

“Ik ben overtuigd van de superieure waardepropositie die Canyon biedt in de fietsindustrie, of het nu gaat om het direct-to-consumer bedrijfsmodel, merk, design, innovatie en productontwikkeling. Bovenal is er een gepassioneerde cultuur en liefde voor fietsen, evenals een sterke ondernemersmentaliteit. Ik kijk ernaar uit om met het team samen te werken om verder te bouwen aan de geweldige staat van dienst van Canyon, in een context van een structureel groeiende industrie”, zegt Nicolas de Ros Wallace.

Onder leiding van Nicolas de Ros Wallace zal Canyon zijn internationale voetafdruk verder uitbreiden en zijn traject voortzetten als leider in innovatie, technologie en prestaties in de fietsindustrie. Tegelijkertijd richt het bedrijf zich op nieuwe groeigebieden door de verbetering van het dienstenaanbod en verdere ontwikkelingen op het gebied van
e-bikes, urban bikes en connectiviteit.


Nieuwtjes zoals dit zijn ook te lezen in onze print-magazines. Wielrenblad #1 2022 verschijnt in maart, maar voorlopig kun je oude terug vinden in de Soul Webshop. Ook is het blad beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van Wielrenblad! 

 van