25-04-2024 - Mountainbiken, Nieuws

Canyon brengt de Neuron:ONfly uit!

De Neuron:ONfly, Canyon’s meest veelzijdige e-MTB tot nu toe, combineert een geavanceerd carbon frame met het recent gelanceerde Performance Line SX aandrijfsysteem van Bosch, goed voor 55 Nm aan koppel en 600 W aan vermogen. Het resultaat is een fiets die het beste biedt van zowel compacte, licht-ondersteunde e-MTB’s als krachtigere, hoog-koppel e-MTB’s. Minder gewicht. Meer kracht.

Neuron:ONfly

Canyon’s eerste toegewijde, lichtgewicht e-MTB maximaliseert je tijd op de fiets door optimaal gebruik te maken van de inspanning die je levert. Dit is een high-performance e-bike met een actief rijgevoel, voor de rijder die liever de piloot is dan een passagier. Het is voor de rijder die een slank en wendbaar speeltje wil waarbij hun inspanning wordt versterkt in plaats van geproduceerd op een grote, stoere fiets.

Neuron:ONfly

Er zijn vier modellen beschikbaar in de Neuron:ONfly-reeks, variërend in prijs van €4.849 tot €7.999, en ze bieden een ongeëvenaarde combinatie van prestaties en waarde. In de VS is de Neuron:ONfly alleen beschikbaar in het CF 7-model, dat verkrijgbaar is voor $5.499.

Compacte kracht ontketend

De uitspraak ‘je krijgt eruit wat je erin stopt’ is nog nooit zo waar geweest als bij de Neuron:ONfly. De compacte Bosch SX motor werkt samen met jouw inspanning en cadans om tot wel een enorme 600 watt aan piekvermogen te leveren. Maar het is geen luie rit; piekvermogen komt met trapsnelheid. Rijd met een hogere omwentelingssnelheid en de Neuron:ONfly geeft meer vermogen terug, als beloning voor jouw inspanningen. Breng meer kracht door naar de pedaal, en meer gaat naar de paden.

Neuron:ONfly

Tailwind Technology is de naam die Canyon heeft gegeven aan hun e-bikes met compacte motoren, die Neuron:ONfly-rijders volledig controle geven met een actief rijgevoel. Deze nieuwe benadering van e-bikes levert niet alleen de energieversterkende vrijheid om te verkennen waar je aan gewend bent van e-MTB’s, maar brengt ook een meer wendbare, responsieve fiets, bevrijd van het gewicht van zwaardere e-bikes.

De Neuron:ONfly bevindt zich in het midden van de Neuron-familie, met de volledig krachtige Neuron:ON als de eerste keuze voor avonturen in de alpen die de hele dag duren, terwijl de Neuron een 100% door menskracht aangedreven fiets is voor degenen die het traditioneel willen houden.

Krachtig stil: de Bosch SX motor

In het hart van deze fiets bevindt zich de vrijwel stille Bosch SX motor met dezelfde piekkracht als zijn grotere broer, de Bosch CX, op 600W. Het verschil zit hem in het koppel, met de SX die 55 Nm aan koppel heeft, wat betekent dat rijders meer van hun eigen inspanning moeten leveren om de piekvermogensmogelijkheden van hun Neuron:ONfly te bereiken.

Een van de belangrijkste kenmerken van deze motor is dat de modulatie niet met sprongen vooruitgaat, maar progressief. Op grindwegen voelt de ondersteuning comfortabel aan, alsof je met wind mee rijdt. Wanneer je de trail opdraait en naar de top sprint, verhoogt de motor zijn vermogen en reageert hij gevoelig en direct op jouw input.

Dankzij geavanceerde sensortechnologie detecteert het systeem elke pedaalslag en past het zijn output aan. Nog nooit eerder voelde een e-bike zo natuurlijk aan.

Met de Bosch SX motor kunnen rijders een maximale snelheid van 25 km/u bereiken (of 20 mph / 32 km/u volgens de Amerikaanse regelgeving) en, afhankelijk van de rijder en de omstandigheden, 1.000 m hoogteverschil overwinnen in Turbo modus. Deze lichtere en compactere aandrijfeenheden worden ook geleverd met kleinere, slankere 400Wh batterijen die naadloos in de frames integreren, waardoor 2-3 kg wordt bespaard in vergelijking met de Neuron:ON.

Verfijnd en klaar om te rijden

De Neuron:ONfly luidt een nieuw tijdperk in van gestroomlijnde e-MTB’s met een strakke silhouet en sportieve stijl, dankzij het afgeslankte carbonvezel frame dat stabiel en stijf blijft op technische afdalingen. De combinatie van 29″ wielen en 140 mm veerweg voor en achter zorgt ervoor dat de fiets moeiteloos door ruw terrein glijdt, terwijl het een consistente en efficiënte prestatie levert tijdens het klimmen.

Neuron:ONfly


De 64,5° balhoofdhoek stelt rijders in staat om bij hoge snelheden door het bos te blijven controleren, en de lange reach (460 mm in maat M) betekent dat er voldoende ruimte is voor beweging. Wanneer het pad omhoog gaat, zitten rijders in een neutrale positie dankzij de 76,5° zitbuishoek voor comfortabel klimmen.

Canyon’s bewezen Triple Phase Suspension is verfijnd voor de Neuron:ONfly om de anti-squat te verbeteren, waardoor de fiets efficiënter te trappen is. Voeg daarbij een breed scala aan maten van XS tot XL, voor rijders van 5’2″ tot 6’5″, en sportieve e-bike ritten hebben er nog nooit zo goed uitgezien.

Neuron:ONfly

Onopvallend krachtig voor lange ritten

De Neuron:ONfly wordt geleverd met een 400Wh PowerTube batterij geïnstalleerd in de onderbuis. Maar als er meer energie nodig is, voegt Bosch’s PowerMore discreet nog eens 250Wh toe in een praktisch pakket dat op de onderbuis wordt geklikt en eruitziet als een waterfles. Geen enkel detail is over het hoofd gezien op deze fiets. Zelfs de laadaansluiting is ontworpen om soepel te openen met een druk op de knop en biedt bovendien extra bescherming aan de elektronica tegen wind en regen.

Elk detail telt

De finishing touches maken de Neuron:ONfly een van de meest veelzijdige e-bikes die Canyon ooit heeft geproduceerd. Er zijn slimme beschermingsdetails door het hele frame, zoals de Impact Protection Unit in het balhoofd, een bumper op de onderbuis om je frame te beschermen bij een valpartij. Daarnaast is er een kettingstay cover over de volledige lengte en een geïntegreerde kettinggeleider om te beschermen tegen kettingimpact en je ketting veilig te houden. En dan is er nog de interne bekabeling, die door PU-slangen wordt geleid, stevig op zijn plaats gehouden binnenin het frame om je fiets vrij te houden van rammels.

Rijd like a Bosch met ConnectModule en de eBike Flow App

De Neuron:ONfly maakt gebruik van de Bosch ConnectModule en de eBike Flow app van Canyon voor een volledig verbonden ervaring. Met de Bosch app kunnen rijders de motor precies configureren zoals ze willen, updates downloaden en hun voorkeuren fijn afstemmen om hun rijstijl aan te vullen.

De apps voegen ook een extra laag van beveiliging toe met een digitale vergrendeling. Als je je Neuron:ONfly uitschakelt, wordt het alarm automatisch geactiveerd. Bij de minste beweging produceert het een waarschuwingssignaal om potentiële dieven af te schrikken. Als je Neuron:ONfly aanzienlijk wordt verplaatst, word je onmiddellijk op de hoogte gesteld via je smartphone. De trackingfunctie wordt automatisch ingeschakeld, waardoor je de positie van je fiets live kunt volgen via de eBike Flow app.

The Neuron:ONfly modellenreeks

Vier Neuron:ONfly modellen zullen wereldwijd beschikbaar zijn bij de lancering, behalve in de VS, waar alleen de Neuron:ONfly CF 7 zal worden gelanceerd.

CF LTD

De topversie van de Neuron:ONfly CF LTD wordt geleverd met een SRAM Eagle XX AXS 12-speed transmissie, 140mm FOX Float Factory schokdemper en 140mm FOX 34 Factory voorvork (beide 130mm op XS frames), SRAM Code Ultimate Stealth 4-zuiger remmen, de Bosch Performance Line SX met een Compact PowerTube batterij, een zadelpen en andere afwerking van Canyon met een totaal gewicht van 19,1kg. De Neuron:ONfly CF LTD kost €7.900 / £7.649.

CF LTD

CF 9

Met een indrukwekkende samenstelling wordt de Neuron:ONfly CF 9 geleverd met een 140mm RockShox Pike Ultimate voorvork en 140mm RockShox Deluxe Select+ schokdemper (beide 130mm op XS frames). De SRAM Eagle XX AXS 12-speed transmissie is gekoppeld aan DT Swiss HX1700 LS wielen en SRAM Code Silver Stealth remmen. Verkrijgbaar in Space Gray, weegt de CF9 19,9kg en kost €6.999 / £6.699.

CF 9

CF 8

Uitgerust met een FOX en Shimano samenstelling, heeft de Neuron:ONfly een 140mm FOX 34 Performance voorvork en 140mm FOX Float Performance schokdemper (beide 130mm op XS frames) voor de vering. XT remmen en aandrijving helpen rijders om snelheid te maken en weer af te remmen, terwijl de zadelpen en het Canyon cockpit hen in controle houden. De CF 8 weegt 19,6kg, is verkrijgbaar in Space Gray of Dystopian Green, en kost €5.599 / £5.349.

CF 8

CF 7

De meest toegankelijke Neuron:ONfly is de CF7, die de balans tussen prestaties en prijs perfect weet te raken met een solide Shimano Deore aandrijving en SRAM Code R remmen. De vering wordt verzorgd door een 140mm RockShox Pike Base voorvork en een 140mm RockShox Deluxe Select+ schokdemper (beide 130mm op XS frames). Verkrijgbaar in Space Gray, Dystopian Green, of Digital Cherry, weegt de CF7 20,4kg en kost €4.849 / £4.649 / $5.499.

CF 7


De nieuwe Neuron:ONfly is exclusief verkrijgbaar via canyon.com in maten van XS tot XL vanaf donderdag 25 april. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Canyon.

 van