14-08-2015 - Nieuws, Wielrenblad

Canyon debuteert in vrouwenpeloton

Canyon neemt de wapens op in het professionele vrouwenpeloton in 2016. De fabrikant uit Koblenz heeft inmiddels twee succesvolle seizoenen achter de rug bij de mannen met de UCI World Tour Teams Katusha en Movistar, met vele ereplaatsingen en grote overwinningen. 

Men vond dan ook dat de tijd rijp was om een soortgelijk partnership aan te gaan in het vrouwenpeloton. Om dat doel te kunnen bereiken bundelt Canyon zijn krachten met Ronny Lauke. Lauke was op zoek naar een sterke partner toen bekend werd gemaakt dat zijn huidige profteam ‘Velocio-Sram’ op zou houden te bestaan. Naast zijn verleden als wielrenner is Lauke een van de succesvolste Directeur Sportifs in de wielerwereld, hij zal in 2016 de rol van teammanager op zich nemen.

Ronny Lauke zal Beth Duryea met zich meenemen aan zijn zijde. Beiden delen een vergelijkbare visie op het wielrennen en willen deze verder ontwikkelen. ‘Beth is een cruciale factor in het team. We willen het vrouwenwielrennen nog meer tonen aan de wereld en tegelijkertijd meer vrouwen enthousiasmeren om op de fiets te stappen. Ons doel is dan ook helder: het meest professionele en meest succesvolle team worden in het vrouwenpeloton. Canyon lijkt ons wat dat betreft  een perfecte partner’.

Frank Aldorf, actief als Chief Brand Officer bij Canyon, is erg enthousiast over dit nieuwe hoofdstuk in het professionele wielrennen. ‘Bij Canyon houden we niet van half werk en in Ronny zien we de perfecte partner. De afgelopen jaren heeft hij gebouwd aan een stevig fundament en het resultaat is een team dat meedraait in de top. We geloven sterk in een succesvol partnerschap en kijken uit naar de start van het Olympische jaar’.

Wij zullen de vrouwenploeg van Canyon in ieder geval op de voet volgen en wensen de dames alvast heel veel succes in 2016!

 van