26-11-2015 - Nieuws, Wielrenblad

Canyon EcoSpeed: Fiets van de toekomst?

Het is inmiddels alweer meer dan een jaar geleden dat Alexander Forst een uniek concept heeft ontwikkeld voor Canyon. Vrij recentelijk werd dit ontwerp verder opgepakt bij onze Oosterburen. Het resultaat: de Canyon EcoSpeed is een nieuwe e-bike die bijzonder futuristisch oogt.

Inmiddels is er een metalen versie van de Canyon Ecospeed die als showmodel dient. Volgens het ontwerp moet de waterstofmotor ruim 500 watt kunnen leveren. Samen met het aerodynamisch ontwerp van deze bike moet dit tot hoge snelheden gaan leiden zodra de fiets ook echt geproduceerd zal worden.

Opvallend is ook dat de carbon schijfremmen direct op de spaken gemonteerd zijn en de voorvork volledig geïntegreerd is, inclusief een veringsmechanisme. Daarnaast moet ook de verende bovenbuis comfort bieden. Het ligstuur kan met een hydraulisch systeem op de juiste hoogte worden gezet. Het ligstuur draait mee met het voorwiel, de ‘vleugels’ blijven bij het sturen wel in voorwaartse positie.

Het is natuurlijk afwachten of dit spectaculaire ontwerp ooit in productie zal worden genomen, maar gelukkig hebben we de foto’s nog! Voor meer beeldmateriaal kan je terecht op de Facebook-pagina van Canyon-oprichter Roman Arnold.

Overigens deelden we onlangs ook al een artikel over een futuristische bike van Specialized, het artikel kun je hier nog even terug lezen.

 van