10-02-2015 - Mountainbiken, Nieuws

Canyon – Full-Suspension 29er Mountainbikes

Canyon heeft een ruim aanbod aan full-suspension 29er mountainbikes. De full-suspension 29er mountainbikes zijn beschikbaar in verschillende prijsklassen, waardoor Canyon voor iedereen een 29er in huis heeft. In dit artikel kijken we naar de Spectral AL 29 en de Nerve AL 29.  

De Spectral is een mountainbike, die alles heeft wat je nodig hebt voor all-mountain gebruik. Stijfheid wordt gecombineerd met wendbaarheid, waardoor je lekker kunt trappen, maar toch zeer wendbaar bent op de technische passages. De Spectral heeft het Anti-Squat kinematica systeem, waardoor de vering tijdens het bergop rijden verminderd wordt. De 74 graden steile zithoek zorgt daarnaast ook voor een efficiënte krachtsoverbrenging.

spectral

De Nerve is volgens Canyon gemaakt voor het rijden van dagenlange ritten. De Nerve is daarnaast een aantal keren getest, waar de fiets steevast goed uit kwam. De Nerve wordt gekenmerkt als een vrij snelle mountainbike, maar hij blijft desondanks erg wendbaar en stabiel. Ook deze fiets heeft het Anti-Squat kinematica systeem, daarnaast wordt de fiets gekarakteriseerd door de hydroform aluminium buizen.

nerve

Voor meer informatie over de full-suspension 29er mountainbikes van Canyon kun je terecht op de website van Canyon.

 

 van