30-09-2022 - Nieuws, Wielrenblad

Klaar voor het cross – Canyon Inflite line-up gelanceerd. 

De winter komt eraan en het cyclocross seizoen nadert snel. Daarom keert één van de meest dominante crossfietsen terug!  Onder Ceylin del Carmen Alvarado, Puck Pieterse en Mathieu van der Poel werd de Canyon inflite 2023 naar Wereldtitels en vele andere overwinningen gereden en daarom is deze succesvolle fiets terug in een nieuwe line-up.

Met vier modellen verdeeld over twee carbon frame platforms zijn de 2023 modellen gebaseerd op het bestaande Inflite frame dat zich in de loop der jaren heeft bewezen in vele wedstrijden. Het innovatieve frame met de bekende knik in de bovenbuis heeft een geoptimaliseerde geometrie voor meer stabiliteit en wendbaarheid. Voor 2023 is de Inflite afgesteld met vernieuwde specs en powermeters standaard uitgerust op verschillende modellen.

Inflite CF SLX: raced by pro’s

De Inflite CF SLX is het vlaggenschip van de Inflite line-up, het is ontworpen om wereldkampioenschappen te domineren en is een mix van een lichtgewicht frame dat zeer stijf en sterk is. De Inflite CF SLX 9 voert de serie aan en is afgemonteerd met SRAM Force eTap AXS met 10-36t cassette, inclusief Quarq powermeter voor effectievere trainingen en controle over je race inspanningen.

Inflite CF SL: vlaggenschip design maar dan toegankelijk

Gebaseerd op hetzelfde design als de CF SLX neemt de CF SL lijn de innovatieve aspecten over in een toegankelijk pakket. Op het instapmodel Inflite CF SL 6 na zijn alle fietsen uitgerust met een powermeter waardoor slimmer trainen en racen toegankelijker is dan ooit. De Inflite CF SL 8 is uitgerust met draadloze SRAM Rival eTap AXS groepset en een carbon H31 ergocockpit. De Inflite CF SL 6 brengt performance naar het instapmodel met een Shimano GRX 600 aandrijving, Shimano GRX hydraulische schijfremmen en robuuste, tubeless-ready lichtmetalen DT Swiss Cross LN wielen.

Gemaakt voor Cross: Nieuwe, exclusieve DT Swiss CRC wielen

De Inflite CF SLX 9 en CF SL 8 zijn uitgerust met de nieuwste generatie DT Swiss CRC carbon wielen, momenteel exclusief voor Canyon. De CRC 1400 en CRC 1600 wielen zijn geoptimaliseerd voor de cross met een binnenbreedte van 22 mm die speciaal is gekozen voor 33 mm crossbanden en een velgdiepte van 45 mm waardoor je makkelijk door zand en modder heen rijdt en ook de nodige aero-gains biedt. De reputatie van DT Swiss op het gebied van betrouwbaarheid is ongeëvenaard, mede dankzij het 240 en 350 Ratchet System naafsysteem van het merk op respectievelijk de CRC 1400 en CRC 1600.

De Canyon inflite 2023 range is beschikbaar vanaf dinsdag 20 september 2022, exclusief via www.canyon.com. Prijzen starten vanaf €1,999 voor de Inflite CF SL 6. De top-spec Inflite CF SLX 9 kost €4,699.


Wil je meer wielrennieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van