07-10-2020 - Nieuws, Wielrenblad

Canyon introduceert nieuwe Aeroad

Vandaag onthult Canyon de nieuwe Aeroad, het snelheidswapen van onder meer Mathieu van der Poel. Een nieuw model dat in elk opzicht een verbetering is van zijn voorganger.

Canyon Aeroad

De nieuwe Aeroad is tot 7,4 watt sneller, tot 170 gram lichter en tot 14% stijver. Naast deze meetbare vooruitgang komt de Aeroad met een revolutionaire monocoque cockpit die zowel in de hoogte als in de breedte nauwkeurig en in een handomdraai op maat is af te stellen. Er verschijnen drie verschillende versies: Aeroad CFR, Aeroad CF SLX en Aeroad CF SL. 

De nieuwe R065 Aeroad is het resultaat van een jarenlang ontwikkelproces. Tijdens dit proces heeft de fiets heel wat uren doorgebracht in de windtunnel onder toeziend oog van Swiss Side, onder meer bekend van hun werk voor het Formule 1-team van Sauber. Maar het is niet alleen een product van wetenschappers, er zit namelijk ook veel feedback in verwerkt van onze profrenners. Alejandro Valverde, Warren Barguil en natuurlijk Mathieu van der Poel, allemaal hebben zij een aandeel in de ontwikkeling.

Canyon Aeroad

De modellen Aeroad CFR en Aeroad CF SLX komen met de nieuwe CP0018 Aerocockpit: tot 15 mm speling in de hoogte en tot 40 mm speling in de breedte. De dimensies zijn met slechts één tool in een handomdraai naar wens aan te passen. Geen spacertorens en geen bewerkelijke ombouwoperaties meer. Bovendien is er geen kabel of remleiding meer te zien, vanwege de perfecte integratie. De goedkopere Aeroad CF SL wordt geleverd met de bekende en gelauwerde cockpit uit de huidige generatie.

Qua geometrie zijn alle versies van de nieuwe Aeroad gelijk. Het bereik bij CF SLX en CFR loopt van de maten 2XL tot 2XS met 700c wielen, terwijl de Aeroad CF SL ook de beschikking krijgt over een 3XS uitvoering. In de maten 2XS en 3XS zijn de de CF SL modellen uitgerust met 650b wielen. Op deze manier bereiken we dat ook de kleinste rijders kunnen beschikken over consistente prestaties. Voor alle uitvoeringen geldt dat we werken met een 25mm band voor en een 28 mm band achter, voor een optimale balans tussen aerodynamica en comfort. 

Canyon Aeroad

Beschikbaarheid en prijzen

De drie nieuwe modellen van Canyon op een rijtje:

  • Aeroad CF SL 7 – €3.299,-
  • Aeroad CF SLX 8 Di2 – €4.999,-
  • Aeroad CFR 9 EPS – €8.999,-

De nieuwe Aeroad modellen zijn beschikbaar vanaf dinsdag 6 oktober 2020, exclusief op canyon.com. En voor meer informatie over de Canyon Aeroad klik je hier.


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #2 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van