06-03-2014 - Mountainbiken, Nieuws

Canyon is klaar voor 2014

De houding van het Canyon Factory Freeride Team rijders kon niet meer #MAAH zijn. Deze jonge riders hebben namelijk enorm veel plezier tijdens het biken en dit kunnen zij tenslotte ook het best. Thomas Genon, Anton Thelander en Peter Henke zijn inmiddels optimaal voorbereid om de 2014 World Tour dit jaar weer te domineren met een hele verzameling nieuwe tricks.

Canyon1

De freeride scene kan weer uitkijken naar een heleboel actie tijdens de FMB World Tour van dit seizoen en de Canyon riders zullen vast niet teleurstellen. Thomas Genon en Anton Thelander komen als sinds 2013 uit voor de Duitse fietsenfabrikant en vanaf dit jaar maakt Peter Henke het trio dus compleet. Deze jongens zijn trouwens ook intensief betrokken bij de ontwikkeling van de Canyon fietsen:

“Toen we begonnen, was er nog geen dirt jump of slopestyle frame. De ontwerpers waren echt open voor alles, zij stelden onze inbreng en feedback enorm op prijs zodat we gezamenlijk de beste CANYON frames kunnen maken. Nu hebben we een killer setup, wat betekent dat we er echt voor gaan als een team en grenzen verleggen. “

Canyon2

2014 is begonnen met een uitgebreide road trip door het zuiden van Frankrijk. Het freeride trio bracht een intensieve week door op het Franse platteland en deze reis leverde een heleboel memorabele momenten op volgens Peter Henke: “Het was intens, maar we hadden zoveel plezier samen tijdens deze roadtrip! Het zuiden van Frankrijk inspireerde en gaf ons bovendien veel extra motivatie|”. 

Van de gladde dirtjumps bij Wenen Air King tot aan de brutale terrein bij Red Bull Rampage, het Canyon Factory Freeride Team is helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Anton Thelander beaamt dit:  “2013 was heel goed jaar en deze lijn wil ik doorzetten, ik wil zelfs nog beter rijden dit jaar”.

 

 van