CANYON LANCEERT DE GRAIL:ON E-GRAVELBIKE

KOBLENZ, 20 JULY 2020 E-gravel draait om ontsnappen aan je dagelijkse routine en het drukke stadsverkeer. Met gemotoriseerde trapondersteuning fiets je in no time het avontuur tegemoet. Trek erop uit en ontdek prachtige plekjes waarvan je het bestaan nog niet afwist. Met de nieuwe Grail:ON e-gravelbike wordt alles mogelijk. Het iconische design van de Canyon Grail bike vind je nu tevens terug in de revolutionaire wereld van e-gravel.

De niet-gemotoriseerde Grail CF is inmiddels algemeen bekend in de huidige gravelwereld. Verschillende eigenschappen waaraan deze baanbrekende fiets zijn populariteit te danken heeft, vinden we terug bij de Grail:ON: de innovatieve cockpit, ookwel het ‘Dubbeldekker’ stuur genoemd, de flexibele VCLS 2.0 zadelpen, het lichte carbon frame en de banden met groot volume. Verder zijn er nog het lage totaalgewicht van minder dan 16 kg en brede maataanbod van 2XS tot 2XL. En tot slot, de cleane vormgeving waarmee Canyon de Red Dot Design Award wist te bemachtigen. Éen blik op de Grail:ON en je ziet meteen dat je met een volbloed gravelmachine te maken hebt.

Canyon Grail-ON Gravelbike

Maar de Grail:ON is zoveel meer dan een Grail met een motor. Het design van deze nieuwe bike is met een herziene geometrie, specifieke gravelonderdelen en doordachte designdetails precies afgestemd op de wereld van e-gravel. Ten eerste zorgen de langere wielbasis en brede 50mm banden voor extra stabiliteit wanneer de motor je over gehavend terrein loodst. Daarnaast bevordert de relaxte zitpositie het comfort. Tot slot zijn alle Grail:ON modellen uitgerust met één kettingblad en DT Swiss HG wielen die specifiek zijn gemaakt voor e-gravel.

De Bosch Performance Line CX Gen4 neemt de motorische ondersteuning van de Grail:ON voor zijn rekening. Deze krachtige motor is met zijn hoge koppel en vinnige acceleraties in de eerste plaats ontwikkeld voor e-mountainbiken. Met vier ondersteuningsstanden – Eco, Tour, Sport en Turbo – kunnen rijders schakelen tussen een lichte en constante ondersteuning voor lange afstanden, of korte en pittige boosts voor de steile klimmetjes. De motor heeft een maximale koppel van 85 Nm en biedt ondersteuning tot 340% van je eigen trapkracht. In de hoogste standen neemt de motor een progressief karakter aan: hoe harder je trapt, hoe meer de motor zal versterken.

De Grail:ON CF zal beschikbaar zijn vanaf woensdag 22 juli op canyon.com. Het aanbod bestaat uit vier Grail:ON modellen en begint bij de Grail:ON CF 7.0 (€4.999*), welke tevens beschikbaar is als WMN-model, waarvan de contactpunten specifiek op dames zijn afgestemd. Verder zijn er nog de Grail:ON CF 8 (€5.299*), en het topmodel de Grail:ON CF 8 eTap (€5.999*) met de elektronische SRAM Force AXS eTap groep, carbon wielen en een gewicht van slechts 15.9 kg in maat M.


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #2 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van