Canyon lanceert de nieuwe PATHLITE:ON SUV

Een geweldige fiets, nog beter gemaakt

Canyon biedt topklasse touringbikes die zijn ontworpen voor heerlijke rijervaringen voor fietsers over de hele wereld. Van dagtochten in het weekend tot meerdaagse trips door de bergen in het buitenland, Canyon maakt de vrijheid van het fietsen voor iedereen mogelijk.

Canyon maakte in maart 2020 haar debuut in de wereld van e-touringbikes met de Pathlite:ON. Deze multifunctionele alleskunner combineerde avontuur en veelzijdigheid in één fiets. Nu, als antwoord op de grote vraag naar SUV e-touringbikes, betreedt Canyon opnieuw de markt met de Pathlite:ON SUV.

Canyon Pathlite:ON

De Pathlite:ON SUV is uitgerust met een flinke accu van 750 Wh en dat levert een enorm bereik en kracht op elk terrein. Of het nu gaat om lange tochten door de polders of een rit door de Alpen met zware bepakking. De Pathlite:ON SUV is innovatief en praktisch ontworpen. De robuuste Ortlieb 3.1 QL-compatibele bagagedrager is perfect voor directe montage van fietstassen die ook nog eens makkelijk te verwijderen zijn. Twee verschillende framemodellen geven de optie om te kiezen tussen Step-over en Step-through maar hebben beide een sportieve en gestroomlijnde uitstraling. Het Bosch Gen 4-systeem en de 750 Wh accu leveren bij iedere pedaalslag een aanzienlijk vermogen tot wel 340% ondersteuning met 85 Nm koppel.

Bovendien schakelt de innovatieve Tour+ modus de motor intuïtief tussen eco- en tourmodus, afhankelijk van het terrein. Zo bespaar je energie en hoef je je alleen te concentreren op het belangrijkste: je rit. Tot slot filtert de Suntour EVO AIR 100 mm vork de hobbels en schokken uit het terrein zodat ieder soort wegdek comfortabel aanvoelt. En om de rit nog soepeler te maken monteert Canyon bij sommige modellen een verende dropper zadelpen. Makkelijk het zadel uit de weg voor het op en afstappen, verend tijdens het fietsen.

Canyon Pathlite:ON

Er zijn twee modellen beschikbaar van de Pathlite:ON SUV, met beide keuze uit een step-through (ST) of een step-over frame. Het vlaggenschip is de Pathlite:ON 8 SUV, uitgerust met Enviolo-naaf en Gates CDX carbon beltdrive. Het geïntegreerde Bosch Kiox 300-display is ook speciaal ontworpen voor sportieve fietsers. Tot slot zorgt die grote batterijcapaciteit van 750 Wh voor een extra groot bereik – ongeveer 125 km – zodat je spontaan het avontuur kunt verlengen zonder je zorgen te hoeven maken dat je de batterij moet opladen.

Canyon Pathlite:ON

De Canyon Pathlite:ON SUV is ontworpen om zich aan te passen aan jouw stijl. Het enige wat je hoeft te doen is op avontuur gaan. Vanaf € 4.199 voor de Pathlite:ON SUV 7 met het vlaggenschip SUV 8 voor € 4.699, is de Pathlite:ON SUV sinds dinsdag 12 april verkrijgbaar bij canyon.com.


Electrified #2 is te bestellen in onze webshop. Zie hier de webshop. Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent elektrische fietsen? Houd dan de nieuwspagina van Electrified in de gaten! Benieuwd naar routes, tips & tricks en nog meer leesvoer? Word abonnee van Electrified E-bike Magazine.

 van