09-11-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Canyon lanceert limited-edition Grail CF SL 7 Race csr

Sinds de lancering in 2018 heeft de Canyon Grail de grenzen tussen efficiëntie offroad en snelheid op de weg doen vervagen. De gravelscene is de laatse jaren verder geëvolueerden de Grail evolueerde mee: hij werd steeds beter naarmate er meer gravel-specifieke onderdelen op de markt kwamen. Nu is de Grail terug in een limited edition met een oplage van 100 stuks, die de bewezen ontwerpkenmerken van de Grail combineren met de nieuwste gravelonderdelen en een unieke, pro-geïnspireerde kleurstelling. Dit is de Grail CF SL 7 Race CSR.

Grail CF SL 7

Qua esthetiek is de Grail CF SL 7 Race CSR afgeleid van de fiets waarop Tiffany Cromwell van CANYON/SRAM Racing deze zomer reed, toen ze een pauze nam van de WorldTour om racen in de gravelscene van de VS. Het is een opvallende, gedurfde kleur die zeker hoofden zal doen omdraaien aan elke startlijn. Maar het gaat niet alleen om het artwork – de Grail is ook een bewezen performer, waarmee Tiffany verschillende sterke optredens heeft neergezet waaronder het winnen van de Belgian Waffle Ride Kansas.

Grail CF SL 7

Wat betreft de specificaties haalt de Grail CF SL 7 Race CSR zijn inspiratie uit wat ‘s werelds snelste gravelracers rijden. Onderdelen die geselecteerd zijn op snelheid en efficiëntie op een groot aantal verschillende ondergronden, uitstekende prestaties in een categorie die voor meer budgetten interessant is. Daarmee maken we een een limited edition bike met een uitstekende prijs kwaliteid verhouding.

Grail CF SL 7

Om te beginnen is de fiets gebouwd rond het Grail CF SL frame – met dezelfde ontwerpinnovaties als Tiffany Cromwell’s Grail CF SLX, allemaal voor een aanzienlijk lagere prijs. De meest opvallende van deze ontwerpinnovaties is de Grail’s iconische Double Decker Bar – een cockpit die ergonomie naar een hoger niveau tilt met vier verschillende handposities voor extra comfort en extra controle in de drops, plus een zwevend bovendeel dat helpt met het filteren van trillingen.

Grail CF SL 7

In het streven naar comfort is de fiets uitgerust met een S15 VCLS 2.0 zadelpen: de benchmark op het gebied van flex, die de impact van schokken vermindert en comfort levert waar dat het belangrijkst is om het hele lichaam van de rijder langer fris te houden tijdens lange ritten. Een combinatie van lichtgewicht, aero DT Swiss GRC 1600 wielen en Schwalbe G-One R banden houdt de snelheid vast en levert uitstekende efficiëntie en controle, zowel off-road als on-road. De fiets maakt ook gebruik van een SRAM Rival eTap AXS schakelsysteem met gravel-specifieke XPLR gearing – een setup gemaakt voor gravel, zonder kabels om af te stellen, geen draden om te leiden, one-by en een enorm versnellingsbereik voor steile gravel beklimmingen en snel rijden op de weg.


De Grail CF SL 7 Race CSR is vanaf dinsdag 9 november 2021 te bestellen voor €3,499*, exclusief op canyon.com

 van