21-10-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Canyon lanceert de Grizl AL – All the gravel you need

In mei 2021 lanceerde Canyon de Grizl CF – half gravelbike, half Zwitsers zakemes dat tot alles in staat is. Nu maakt het Duitse direct-to-consumer merk de Grizl-familie compleet met de Grizl AL. Een fiets met dezelfde ontwerpkenmerken die de Grizl CF tot een hit maakten in een toegankelijk, functioneel en veelzijdig aluminium jasje.

Als de recente gravelrevolutie ons iets heeft geleerd is het wel dat er nog nooit zo’n grote vraag is geweest naar solide en functionele fietsen die voor iedere ondergrond geschikt zijn. En dat is precies de vraag die Canyon met de Grizl AL beantwoord. Naast de Grail familie die meer op prestatie gericht is, is dit het nieuwe lid binnen het gravelspectrum van Canyon. Met een groot aantal unieke eigenschappen is dit een echte do-it-all gravelbike voor het hele jaar door. Van weekendjes bikepacken en toertochten, tot het lokale rondje door het bos.

Laten we beginnen waar het rubber de weg raakt. Voor een nog betere rit met volle bepakking heeft de Grizl AL een enorme maximale bandbreedte –  tot wel 50 mm. Alle fietsen worden geleverd met een moderne off-roadwielset en 45 mm tubeless-ready banden. Naast praktisch en betaalbaar levert het aluminium frame ook veel prestaties en stijl, met dezelfde gebalanceerde gravel geometrie als de Grizl CF en de Grail.

Als het om bepakkingsmogelijkheden gaat, heeft de Grizl AL het helemaal voor elkaar. Ten eerste is het dragen van zware lasten nog nooit zo gemakkelijk geweest – monteer een bagagedrager en je hangt tassen er zo aan. Een groot aantal bevestigingspunten maken de Grizl ideaal voor zowel korte als lange bikepacking trips: met opties om meer bidons, extra tassen en speciaal ontworpen spatborden aan te brengen, heeft de Grizl elke bevestigingspunt dat nodig is voor het ultieme bikepackavontuur. Voor de echte ruige avonturen kun je bij de Grizl AL een eigen keuze maken tussen de carbon Grizl voorvork met extra bevestigingpunten of extra comfort en controle met de verende RockShox Rudy gravel voorvork. Wat maatvoering betreft is de Grizl AL veelzijdiger dan ooit tevoren, naast de 7 huidige maten ( 2XS tot 2XL) is er ook een 3XS toegevoegd voor de kleinere kant van het spectrum.

De Grizl AL serie begint met de € 1.499* Grizl 6, met Shimano GRX 400 schakelsysteem, aluminium DT Swiss Gravel LN wielen, en Canyon SP0057 zadelpennen. Het vlaggenschip is de € 1.999* Grizl 7 Suspension, met Shimano GRX 810 en 600 aandrijving en remmen en een RockShox Rudy XPLR verende voorvork met 30 mm veerweg.

Het complete Grizl AL-assortiment is nu te bestellen op canyon.com.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van