11-07-2024 - Mountainbiken, Nieuws

Canyon lanceert Tempr CFR Racingschoenen met innovatieve BOA® PerformFit™ wrap

Sinds 2002 heeft Canyon een benijdenswaardige reputatie opgebouwd als een van ‘s werelds meest vooruitstrevende en disruptieve fietsmerken. Nu brengt Canyon die expertise naar schoeisel met de lancering van de Tempr CFR schoenlijn, ontworpen voor hoogwaardige prestaties bij zowel wegraces als XC mountainbiken of gravelracen.

De Canyon Factory Racing (CFR) lijn vertegenwoordigt het toppunt van het onderzoeks- en ontwikkelingswerk van het bedrijf, gedistilleerd tot producten van wereldklasse. Met de beste materialen, de hoogste kwaliteit productie en de kennis, expertise en toewijding aan prestaties van industriële experts en professionele renners, is de Tempr CFR-lijn een schoen van Canyon die geschikt is voor kampioenen.

De gloednieuwe Tempr CFR schoenen zijn ontworpen om de perfecte balans te vinden tussen snelheid en comfort, waarbij de voorvoet ruimte krijgt om te buigen, de hiel wordt vergrendeld en de voet wordt omarmd om een platform te bieden voor vloeiende, directe pedaalslagen.

Ontwikkelingsexpertise

Niet alleen deed Canyon een beroep op de expertise van industrieveteraan Carl Bird en Eric Horton van FORM8ION om hun kennis en input te leveren voor de ultramoderne ontwerpen, maar ze werkten ook samen met partners zoals BOA®, Solestar® en Vibram® om een schoen van hoog niveau te creëren voor hun wereldklasse atleten om wereldklasse evenementen te winnen.

“Onze expertise in het ontwikkelen van fietsen van wereldklasse is ongeëvenaard, dus het was vanzelfsprekend dat we dat wereldklasse talent ook naar schoenontwikkeling zouden brengen, waarmee we de verbinding tussen de rijder en zijn fiets compleet maken,” zei Stan Mavis, Global Director Gear van Canyon.

Innovatie en prestaties

Canyon richtte zich op het beantwoorden van drie uitdagingen tijdens de ontwikkeling: hoe het schoeisel optimaal te maken voor kracht en comfort, hoe onnodige bewegingen te elimineren en hoe meetbaar wattages te winnen.

Het antwoord ligt in belangrijke ontwikkelingstechnologieën:

  1. Samen met Solestar® ontwikkelde Canyon hun PUREFIT360™ inlegzool om de voetvorm te volgen en de voet op natuurlijke wijze te bewegen, waardoor deze terugkeert naar een neutrale positie voor maximale krachtoverdracht zonder concessies te doen aan comfort. Tempr CFR schoenen bevatten ook Canyon’s volledige lengte CFR carbonvezel interne plaat. Beide technologieën samen zorgen voor maximale krachtoverdracht in een schoen die de hele dag comfortabel te dragen is.
  2. In samenwerking met BOA® ontwikkelde Canyon het unieke PerformFit Wrap-systeem om je hiel en voetboog te omwikkelen, de wreef te controleren en de hiel op zijn plaats te vergrendelen, wat onnodige voetbewegingen binnen de schoen elimineert en drukpunten op de voetboog voorkomt.

Deze twee technologieën resulteren in wat Canyon Percent+ noemt, waarbij de technologiepartners en het innovatieve schoenontwerp zorgen voor een zeer efficiënte krachtoverdracht, raceklare prestaties en meetbare wattages boven conventionele schoensluitsystemen.

“Onze eerste schoenen zijn meteen state-of-the-art en hebben zich al bewezen op het hoogste niveau van racen. We staan bekend om het uitdagen van de status quo met onze ontwerpexpertise en de input van onze atleten. Met deze schoenen hebben we een nieuwe innovatie mijlpaal bereikt,” zei Mavis.

De schoenen zijn al podiumwaardig dankzij Canyon atleten zoals Petr Vakoč, Zoe Bäckstedt (afgebeeld hieronder), Luca Schwarzbauer en Dante Young, die dit seizoen overwinningen hebben behaald in elite Gravel, Cyclocross, XCO, XCC en Road races.

Eigenschap-rijke schoenen

Naast de nieuwste fit-prestaties van BOA® en Solestar®, heeft Canyon ook een uniek sok-achtig stretch-tongmateriaal geïntegreerd om de voet stevig vast te houden. Zowel de weg- als de off-road schoenen hebben ook drukontlastingszones op typische hotspotgebieden om een ondersteunende maar soepele balans te bieden.

Bovendien bieden twee geanodiseerde aluminium BOA® Li2-draaiknoppen een multidirectionele, efficiënte, fijn afgestemde pasvorm die zowel duurzaam als vervangbaar is.

Bij de off-road schoenen biedt een Vibram Megagrip® buitenzool de beste tractie in zijn klasse.

De Tempr CFR wegschoenen van Canyon zijn verkrijgbaar in witte en zwarte varianten, geprijsd op 329,95 EUR en wegen 250g (maat 42). De Tempr CFR off-road schoenen komen in zwart met rubberen loopvlak, of grijs of wit met een zwart loopvlak, ook geprijsd op 329,95 EUR, met een gewicht van 290g (maat 42).

Alle schoenen hebben subtiele branding, met een klein CFR-logo op de hielcup en een Canyon-motief op de achterkant van de hiel.

Zowel de weg- als de off-road schoenen zijn verkrijgbaar in EU maten 36-48 met halve maten van 40.5 tot 46.5 exclusief bij Canyon.com of via de Canyon app, waar je ook service-instructies kunt vinden. Daarnaast kan Canyon schoeisel ook worden gezien bij Canyon’s Factory Service locaties in Europa en Noord-Amerika.

Klik hier voor meer informatie.

 van