16-05-2023 - Mountainbiken, Nieuws

Canyon lanceert volledig nieuwe app

Stressvrij. Zo zou fietsen voor iedereen moeten zijn. Met de nieuwe Canyon App bieden we meer mensen dan ooit tevoren, toegang tot het stressvrije plezier van fietsen. Een partner in je broekzak waarmee iedereen het maximale uit zijn of haar Canyon kan halen.

Simpel gezegd gebruikt de Canyon App de nieuwste mobiele technologieën om de ondersteuning te beiden die je nodig hebt bij het gebruik van je fiets. Direct binnen handbereik en precies wanneer je het zelf nodig hebt.

Lionel Guicherd-Callin, Global Director Canyon Connected, legt de filosofie achter de app uit: “We hebben de Canyon App gemaakt om elke stap van het bezitten en rijden van een Canyon te vereenvoudigen en te stroomlijnen. En om onze community te helpen het maximale uit hun fiets te halen – vanaf de eerste dag, en voor de komende jaren. Dankzij een reeks functies die elk onderdeel van het opbouwen, rijden, onderhouden en parkeren van hun Canyon fiets plezierig en zorgeloos maken.”

Key features Canyon App

 • De specificaties en geometrie van je fiets in één oogopslag
  Scan je Canyon fietsen in de digitale garage van de app voor een overzicht van alle relevante info – inclusief opbouwen setup instructies, specificaties en framematen – voor deze specifieke modellen. Het is de eenvoudigste manier om toegang te krijgen tot alle relevante content en informatie over jouw fiets.
 • Unbox je Canyon binnen enkele minuten met gemakkelijk te volgen montagehandleidingen
  Met gedetailleerde video’s en gidsen helpen we je stap-voor-stap met het monteren van je fiets. Je hebt geen technische vaardigheden of extra kennis nodig voor een soepele en veilige rit op je nieuwe Canyon.
 • Houd je fiets in topvorm met gemakkelijk te begrijpen onderhoudsgidsen
  Met de handige gidsen, video’s & tutorials in de App kun je in no-time aan de slag met je eigen fiets. Van het tubeless maken van je banden tot het verwisselen van een ketting. Leer hoe je je fiets moet onderhouden en hoe je je fiets op de juiste manier schoonmaakt na een lange rit. Met de Canyon App houd je zonder zorgen je fiets in topconditie.
 • Vol vertrouwen je fiets parkeren: wereldwijde GPS-tracking
  Het terugvinden van een gestolen fiets is een stuk vereenvoudiger geworden. Voor extra veiligheid en gemoedsrust kun je geselecteerde Canyon fietsen – te beginnen met de nieuwe Spectral: ON – koppelen met de app om de locatie van de fiets te traceren. Parkeer, sluit af en geniet zonder zorgen van je dag.
 • Extra functies, nog meer in ontwikkeling
  Maar dat is nog niet alles. Naast andere features die bij de lancering beschikbaar zijn – waaronder een snelle en eenvoudige fietsverzekering (verschijnt eind mei) en inspirerende content van Canyon’s pro atleten – staat Canyon aan het begin van een ambitieuze roadmap waarbij in de komende maanden een groot aantal nieuwe features zullen worden toegevoegd.

“Met de app bij de lancering is het ons doel om onze community te voorzien van basisfuncties die hen helpen met het belangrijkste: zich voorbereiden op hun eerste rit. Maar vergis je niet – er komt nog veel meer. We willen in de komende maanden functie na functie toevoegen in een snel consistent tempo”, verklaart Leon Bij de Vaate, product owner van Canyon’s Connected app.

De Canyon app is gratis beschikbaar in de Apple App Store en Google Play store. Je hebt niet de nieuwste en beste smartphone nodig om de Canyon App te gebruiken. Hij is compatibel met Android 7.1 en Aplle iOS 15 en nieuwer.

Klik hier voor meer informatie!


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram

 van