20-01-2022 - Nieuws, Wielrenblad

Canyon onthult nieuwe instapmodellen Endurance CF & AL

Met de lancering van de Endurace in 2014 startte er een compleet nieuw hoofdstuk voor Canyon. De Endurace is een fiets die het rijgedrag en de prestaties van de racemodellen combineert met een endurance pasvorm die prestaties voor meer mensen toegankelijk maakt. Het concept was een succes en de Endurace nam mensen mee op langere afstanden en prachtige avonturen met ondersteund door meer comfort.

Canyon Endurance CF

Nu schrijft Canyon met de nieuwe Endurace CF en de vernieuwde Endurace AL een nieuw hoofdstuk in het verhaal van de Endurace. Twee modelreeksen waarmee Canyon haar visie, ‘democratising performance’, onderstreept: de toonaangevende eigenschappen van de Endurace CF SLX worden aangevuld met nieuwe features voor een toegankelijke prijs.

Hoe krijgen ze dat voor elkaar? Ten eerste hebben de Endurace CF en AL dezelfde Sport Geometry als de Endurace CF SL en CF SLX modellen, met een ontspannen zithouding die de belasting op de rug, schouders, armen en handen vermindert. Zo worden prestaties gemaximaliseerd door langer fris te blijven. Om de Endurace meer allroad capaciteiten te geven is er nu zelfs ruimte voor 35 mm banden. Qua pasvorm is de Endurace beschikbaar in 8 verschillende framematen voor iedereen van 150 cm tot ruim 200 cm. Op de bovenbuis zijn bevestigingspunten voor een toptube tas zodat je een mooie en veilige opslag hebt voor je essentiële spullen.

Canyon Endurance AL

De Endurace AL range bestaat uit twee fietsen en start met de met Shimano Tiagra uitgeruste Endurace 6 (€1,399*) en de Endurace 7 (€1,699*). Er zijn vier Endurace CF modellen, beginnend met €1,999* voor de Endurace CF 7 en eindigend met de Endurace CF 7 eTap, uitgerust met SRAM’s volledig draadloze SRAM Rival 2×12 schakelgroep, DT Swiss wielen met brede velgen en 30 mm Continental Grand Prix 5000 S banden. Als kers op de taart brengt Canyon ook de Endurace CF 7 All Road editie uit. Hetzelfde frame als het nieuwe CF-model, afgemonteerd met 35mm G-One speed banden en de draadloze SRAM Rival 2×12 groep voor €2,999. Een nieuwe bike die je zelfs binnen het gravel spectrum zou kunnen gebruiken en kan daarmee mogelijk de meest veelzijdige racefiets in de Canyon stal zijn

De nieuwe Endurace AL en CF zijn verkrijgbaar vanaf donderdag 20 januari 2022, exclusief op canyon.com. Daarnaast zal er nieuwe voorraad van de CF SL en CF SLX modellen beschikbaar zijn vanaf dat moment. Houd de website in de gaten voor alle informatie over levertijden en beschikbare voorraad.

 van