01-01-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Canyon: partner van Team Movistar

Vanaf 1 januari 2014 heeft Team Movistar, de nummer 1 van de UCI World teamranking, gekozen voor een samenwerking met Canyon Bicycles. Canyon zal het Spaanse team gaan voorzien van de topmodellen uit het Canyon-gamma.

De oprichter en CEO van Canyon, Romand Arnold, kijkt alvast vooruit naar een lange en succesvolle samenwerking: “Onze filosofie is simpel: we willen de beste fietsen ter wereld bouwen. We zijn daarom zeer trots dat we in 2014 nog een topteam van fietsen gaan voorzien. Het team van Eusebio Unzué is de perfecte partner voor ons. Ze hadden een uitstekend seizoen 2013, wat betekent dat ze als team op de eerste plaats zijn geëindigd in de UCI WorldTour Rankings. Vanuit Canyon kunnen we niet wachten tot het nieuwe seizoen begint en we zijn zeer enthousiast dat deze atleten van wereldklasse aan de start zullen staan op onze beste fietsen.”

Canyon zal Team Movistar gedurende het seizoen voorzien van de Ultimate CF SLX 9.0 TEAM MOV, de Aeroad CF 9.0 TEAM MOV en de Speedmax CF 9.0 TEAM MOV. Alle fietsen worden uitgerust met Campagnolo wielen en Super Record EPS groepen, Fizik zadels, Canyon stuurinrichting en Continental banden. De verschillende topmodellen van Canyon zijn trouwens hieronder afgebeeld.

 van