21-12-2021 - Mountainbiken, Nieuws

Canyon presenteert 2022 aluminium Neuron modellen.

Na de introductie van een nieuwe range Neuron modellen met een carbon frame lanceert Canyon nu zes aluminium Neuron modellen voor 2022. De Neuron AL heeft dezelfde geometrie als de CF-modellen, met een 140 mm verende voorvork en 130 mm suspension achter. Er is ook een nieuwe fiets voor junior rijders – de Neuron Young Hero, een MTB met hoogwaardige onderdelen en dezelfde funfactor als zijn full-size broers. De Young Hero heeft een kleiner frame en componenten die speciaal zijn ontworpen voor kinderen zoals een 130 mm voor- en achtervering, kortere cranks en een smaller stuur.

De Neuron line-up begint met de instap Neuron 5. De Neuron 6 en Neuron 7 zijn zowel verkrijgbaar in uniseks en een damesmodel. Door de enorme breedte aan beschikbare maten is de Neuron geschikt rijders in vrijwel alle afmetingen: of dat nu de Neuron Young Hero in 2XS-S, de Neuron WMN in 2XS-M, of de uniseks Neuron in XS-XL is.

Om een consistente rijdynamiek te creëren hebben we de Neuron range uitgerust met verschillende wielmaten, De Young Hero modellen en de 2XS tot XS Neuron steken 27.5 wielen, grotere maten zijn uitgerust met 29’’ers. Daarnaast zijn alle 2022 uniseks en WMN Neurons standaard uitgerust met een dropper post – een must op alle moderne full-suspension trail bikes.

Zoals je mag verwachten van een veelzijdige trail adventure bike is de Neuron uitgerust met onderdelen die focussen op allround performance en duurzaamheid. De Neuron is beschikbaar tegen een ongelooflijk toegankelijke prijs – na de €1,599* kostende Neuron Young Hero start de volwassen Neuron range met €1,899* voor de Neuron 5, afgemonteerd met een RockShox Silver vork, Deluxe Select achtervering en een betrouwbare Shimano Deore 1×12 schakelgroep. De Neuron 6 en Neuron 6 WMN kosten €2,199* en zijn uitgerust met een FOX 43 Float Rhythm vork, FOX Float Performance DPS achtervering, Shimano SLX schakelgroep en DT Swiss LN wielen. De Neuron 7 is verkrijgbaar in een uniseks-uitvoering en in een WMN-uitvoering met dames specifieke componenten en een speciale gevoelige veringafstelling om lichtere rijders meer controle op het parcours te geven. Voor € 2.699* heeft de fiets een precieze Shimano XT 1×12 schakeling, een FOX 34 Float Performance voorvork, FOX Float Performance DPS demper en een robuuste DT Swiss M 1900 aluminium wielset. De Neuron AL is gemaakt voor trail- en adventureliefhebbers van alle leeftijden en positioneert zich in het MTB-spectrum van Canyon tussen de meer downhill-georiënteerde Spectral en de lichtgewicht XC-racer Lux.

De nieuwe Neuron modellen zijn vanaf 21 december beschikbaar op canyon.com.


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van