28-09-2021 - Mountainbiken, Nieuws

CANYON presenteert 2022 LUX & EXCEED cross-country racemountainbikes

Wereldkampioenschappen. Europese kampioenschappen. Ontelbare wereldbeker overwinningen. De Canyon Lux en Exceed zijn zonder twijfel twee van de meest dominante bikes in de cross-country scene. Nu zijn ze terug voor het seizoen 2022, klaar om zich te mengen in de hoogste regionen van de sport in de handen van een schitterende reeks Canyon talenten – waaronder Mathieu van der Poel, Ceylin del Carmen Alvarado, Emily Batty, Andreas Seewald, en Martin Stosek, om er maar een paar te noemen. Simpel gezegd, de Lux en Exceed zijn de keuze van XC titanen.

De 2022 Lux is gebouwd rondom het bestaande frameplatform dat voor het eerst werd uitgebracht in 2019: een full-suspension racer met een bewezen staat van dienst op wereldniveau. De 2022 Lux is gebouwd rond het bestaande frameplatform dat voor het eerst werd uitgebracht in 2019: een full-suspension racewapen met een bewezen staat van dienst op wereldniveau. Ontworpen om maximale controle en snelheid te leveren op veeleisende, technische moderne XC-parcoursen, zit het boordevol prestatiekenmerken – waaronder ultra-efficiënte kinematica, superlichte chain catcher en een gewichtbesparend flex pivot-ontwerp van de achtervering. En voor 2022 heeft de Lux vernieuwde componentensets die gericht zijn op topprestaties.

Ten eerste hebben alle modellen een 100 mm vork voor de meest agressieve setup – steile hoeken, lichtere onderdelen, snellere besturing. Bovendien hebben alle fietsen stijve zadelpennen om de stijfheid te maximaliseren en het gewicht te minimaliseren. Tenslotte hebben alle Lux CF SLX modellen nu op het stuur gemonteerde lockouts, voor nog meer efficiëntie. Het vierdelige 2022 Lux assortiment  begint met de Lux CF 6, ideaal voor ambitieuze nieuwe renners met zijn 1×12 Shimano SLX schakelsysteem, FOX SC Performance vering, en DT Swiss XR1900 wielen. Koploper is de Lux CF SLX LTD, met zijn 1662 g CF SLX frame, SID SL Ultimate voorvork en SID Deluxe Ultimate schokdemper van RockShox, en SRAM’s toonaangevende XX1 Eagle AXS draadloze groepset.

De 2022 Exceed, een sterke, superlichte en superstijve XC 29er race hardtail, is ook terug – met een nieuwe reeks modellen in drie soorten carbon en drie modellen met een nieuw Canyon MTB Racing Team replica artwork, zoals op wereldniveau getoond door Emily Batty en teamgenoten. Het hoogtepunt van het instap CF platform is de Exceed CF 6, een setup die ongelooflijke prestaties levert voor een scherpe prijs van €2.299 – FOX 32 Rhythm voorvork, 1×12 Shimano SLX schakelsysteem, DT Swiss XR1700 wielen. Het vlaggenschip in de reeks is de Exceed CFR LTD, gebouwd rond het verbluffend lichte Exceed CFR frame van 835 g en met componenten van de bovenste plank – RockShox SID SL Ultimate voorvork, SRAM XX1 Eagle AXS groepset, eersteklas Reynolds Black Label wielen, en DT Swiss D232 One 60 mm dropper post.

Voor meer informatie over deze nieuwe Canyon collectie ga dan naar: Canyon.com.

Over Canyon Bicycles

Wat begon in de garage van oprichter Roman Arnold als Radsport Arnold is uitgegroeid tot één van ‘s werelds meest toonaangevende fabrikanten van race-, mountain-, triatlon-, fitness-, stads- en kinderfietsen, alsmede moderne e-bikes. Canyon, dat in 2002 een nieuwe naam kreeg, werkt samen met de beste atleten ter wereld om een reeks bekroonde fietsen te produceren, die pure passie voor fietsen belichamen. Met een sterke reputatie voor echte innovatie, het implementeren van leidende technologieën, strak en duidelijk design en de hoogste standaarden in kwaliteit en service, blijft Canyon wereldwijd uitbreiden en verkoopt het sinds 2008 meer fietsen buiten zijn thuisland Duitsland dan erbinnen.

 van