26-05-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Canyon presenteert: Endurace CF

Canyon presenteer vol trots de nieuwe Endurace CF, een fiets die volgens het Duitse merk voornamelijk ontworpen is om voor zoveel mogelijk comfort te zorgen tijdens een tocht. Dit maakt deze racefiets dan ook uitermate geschikt voor toertochten. 

Ben je op zoek naar een nieuwe definitie van comfort, dan kom je uit bij de Endurace CF. Dit model is voorzien van dezelfde technische en uiterlijke karakteristieken van de huidige generatie modellen. Canyon richtte zich voorheen voornamelijk op de snelste fietser onder ons. Mede door de race geometrie, stijfheid en een laag gewicht door de toepassing van carbon. Maar met de Endurace CF speelt het comfort dus ook een belangrijke rol.

Volgens Canyon weegt het frame zo’n 1040 gram en weegt de vork slechts 340 gram. De Endurace is met Shimano Ultegra afgemonteerd, en wordt geleverd met de nieuwe DT Swiss Spline R23 wielen: wielen met een bredere velg. Interne kabelvoering geeft deze fiets een strakke uitstraling, zoals we van Canyon gewend zijn. Deze combinatie moet leiden tot een feilloze rit en extra stabiliteit. De Endurace komt in meerdere versies op de markt en de verkoopprijs begint bij 1599 euro. Voor meer informatie verwijzen we je naar de website van het merk.

 van