22-02-2022 - Mountainbiken, Nieuws, Leesvoer

Canyon presenteert nieuwe Neuron:ON E-MTB modellen

De Neuron:ON is Canyon’s definitie van een echte do-it-all trail e-bike – een e-MTB die perfect is voor off-road avonturen. Nu is de Neuron:ON terug voor 2022 – uitgerust met de nieuwste onderdelen en in een reeks nieuwe kleuren, is deze fiets de ideale keuze voor jong en oud, beginner of gevorderde op het gebied van trail rijden. En dankzij de krachtige Shimano EP8 motor en het indrukwekkende batterijvermogen is de fiets klaar om de meest afgelegen trails te verkennen die je maar kunt vinden.

Neuron:ON

Functies van de fiets

De Neuron:ON heeft een uitstekend gebalanceerde vering met 120-130 mm veerweg voor (afhankelijk van de specificaties) en 130 mm veerweg achter; een combinatie die goede tractie biedt op het ruigere terrein voor elke off-road uitdaging. Van korte, scherpe beklimmingen tot technische afdalingen. Om de veerweg optimaal te benutten, is de achterdriehoek voorzien van Canyons beproefde Triple Phase Suspension die, hoe verder hij inveerd, steeds progressiever wordt. Om een consistente rijdynamiek te creëren voor alle rijders over het hele maatspectrum, schaalt de Neuron:ON de wielmaat ook mee met de framemaat, met XS-S fietsen op 27,5 inch wielen, en M-XL fietsen met 29 inch wielen.

Neuron:ON

De opbouw

Alle modellen zijn gebouwd rond hoogwaardige aluminium frames en worden geleverd met Shimano EP8-motoren die het trapvermogen van de berijder verviervoudigen, met een natuurlijk aanvoelende ondersteuning, drie ondersteuningsstanden en een flinke maximumkoppel van 85 Nm. Net als de wielen, schaalt ook de batterijgrootte van de fiets mee met de framemaat. De maten XS-S hebben een 504 Wh accu, de M-XL fietsen hebben een grote 630 Wh accu. Dit jaar introduceert Canyon ook een aantal belangrijke updates voor de Neuron:ON. De meest in het oog springende zijn een reeks nieuwe framekleuren en nieuwe onderdelen, zoals FSA Comet cockpits (breedte: 740-780 mm) en Fizik Terra Alpaca zadels. Om meer trailrijders dan ooit te laten genieten van volledig geveerde e-MTB’s, breidt Canyon het Neuron:ON assortiment uit tot vier fietsen met een nieuw, toegankelijker instapmodel, de Neuron:ON 6 van € 3.799*.

De verschillende modellen

De Neuron:ON 6 is voorzien van RockShox-vering – een 35 Silver-voorvork en Deluxe Select-achterschokdemper – evenals Shimano schakel systeem en een dropper post zoals op alle andere Neuron:ON-modellen. De Neuron:ON 7, verkrijgbaar vanaf €4.299*, is uitgerust met een FOX Rhythm voorvork, FOX DPS Performance schokdemper, en een Shimano 1×12 groepset. De Neuron:ON 8 kost, afhankelijk van het frame en de resulterende accugrootte, €4.699-€4.899* en is voorzien van FOX-vering – Rhythm Gabel en DPS Performance schokdemper – evenals Shimano XT 1×12-groepsschakeling en Rodi Tryp aluminium wielen met 30 mm binnendiameter. Het vlaggenschip, de Neuron:ON 9, is verkrijgbaar vanaf €5.499* en heeft een RockShox Pike Select+ voorvork en Deluxe Select R schokdemper, SRAM GX 1×12-versnelling en H 1900 wielen van DT Swiss.

The Canyon Neuron:ON is vanaf 22 februari beschikbaar, exclusief op canyon.com.

Neuron:ON

Bring new colours to the trail: the entry-level Neuron:ON 6 in the Cool Glacier colourway
Neuron:ON
The Neuron:ON 7 is available in both classic Stealth and colourful Burnt Clay, pictured.
Neuron:ON
As comfortable and reliable as an old pair of jeans – the Neuron:ON 7 in Washed Denim.
Neuron:ON
The flagship Neuron:ON 9 in its beautiful green Dark Sage colourway

Canyon producten exclusief online verkrijgbaar op www.canyon.com.


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk opRidersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram! 

 van