05-10-2021 - Mountainbiken, Nieuws

Canyon rust Neuron en Spectral uit met Rockshox Flight Attendant

Zet je schrap voor een trail experience zoals nooit tevoren. Vandaag is de launch van de nieuwe RockShox Flight Attendant – het eerste draadloze suspension systeem dat reageerd op de trail én de rijder en zorgt voor de perfecte suspension setup voor iedere situatie. Allemaal automatisch, allemaal draadloos en helemaal real time. Efficiënt met klimmen, maximale demping in de afdaling, automatisch aangepast aan het parcours. Bij Canyon zagen we deze kans om twee van onze trail bikes uit te rusten met deze state-of-the-art technologie.

Canyon Neuron CF SLX LTD

Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur voor trails, kun je met de Neuron CF SLX LTD en de Spectral 29 CF LTD AXS uit de voeten. Als je de hele dag epische tochten, geweldige singletracks en meerdaagse avonturen wilt maken, dan is de Neuron de perfecte metgezel. De Neuron combineert 130 mm efficiënte maar capabele veerweg achter, via een RockShox Super Deluxe Ultimate Flight Attendant schokdemper, met 140 mm veerweg voorin, via een RockShox Pike Ultimate Flight Attendant voorvork. Om prestaties naar een hoger niveau te tillen, is deze lichtgewicht trailfiets gebouwd rond de Neuron CF SLX frameset, een nog verfijndere versie van het standaard Neuron CF frame. We zijn helemaal los gegaan met de carbonstructuur om grammen te besparen en niet in te leveren op stijfheid of sterkte. Deze bike vliegt.

Als je meer zin hebt in het ruige werk en ieder stuk van de heuvel wil hebben gehad is de Spectral jouw keuze.

Een progressieve geometrie en een stevige constructie geven rijders meer vertrouwen om sneller en ruiger te gaan. Met een 160 mm Lyrik Ultimate Flight Attendant voorvork en 150 mm veerweg achter, bediend door een RockShox Super Deluxe Ultimate Flight Attendant schokdemper, staan beide wielen precies waar je ze hebben wilt. Van de ene dag een rondje over je lokale trails tot de volgende dag een lokale enduro-race, de Spectral is tot vrijwel alles in staat.

Canyon Spectral 29 CF LTD AXS

Beide bikes zijn uitgerust met een SRAM AXS X01 transmissie die past bij de vering. En de top onderdelen houden daar niet op. Van RockShox AXS Reverb droppers tot carbon DT Swiss wielen – zowel de Neuron als de Spectral zijn echte droom MTB’s. Hoe zit het met de kleur? Nou, voor deze speciale fietsen konden we niet gewoon standaard artwork aanbieden. Beide fietsen hebben op maat gemaakte kleuren: Radiant Red voor de Neuron en Mono Chrome voor de Spectral, deze fietsen zien er net zo goed uit als dat ze over de trails rijden.

De Neuron CF SLX LTD en Spectral 29 CF LTD AXS worden op 5 oktober gelanceerd samen met de introductie van RockShox Flight Attendant. Beide fietsen kosten 7999 EUR.*


Rockshox Flight Attendant van SRAM

Het enige automatische veersysteem dat naar de rijder luistert en in realtime reageert. Flight Attendant gebruikt een reeks sensoren om input van de berijder en het terrein te lezen om te anticiperen op de perfecte veringpositie, zodat u sneller kunt rijden, langer kunt rijden en minder energie kunt besteden aan het aanpassen van uw vering en meer tijd kunt besteden aan wat het belangrijkst is: het ongebreidelde rijplezier.

Wil je meer leren over de Rockshox Flight Attendant collectie van SRAM klik dan hier.


Ontdek meer op Canyon.com.

 van