17-10-2022 - Nieuws, Wielrenblad

Canyon Bicycles start samenwerking met Formule 1 ster Valtteri Bottas

Canyon Bicycles start samenwerking met Formule 1 ster Valtteri Bottas – Rol als merkambassadeur voor Bottas nu zijn fietsavonturen zich uitbreiden

Canyon Bicycles GmbH (“Canyon”), wereldwijd toonaangevend direct-to-consumer fabrikant van premium fietsen in Koblenz, Duitsland, kondigt met trots de samenwerking met de Finse Formule 1 coureur Valtteri Bottas aan.

Als fietsliefhebber en zelfverklaard Canyon fan, sluit Bottas zich aan bij andere bekende sporthelden die met het bedrijf samenwerken, zoals basketbal-icoon LeBron James, multi-talent Mathieu van der Poel, drievoudig wereldkampioen Jan Frodeno en YouTube trials sensatie Fabio Wibmer.

Bottas is niet onbekend met de fietsen van Canyon; zijn Canyon weg- en gravelfietsen zijn vaak te zien op de beroemde Formule 1 circuits, waar ze de Fin beweging en ontspanning bieden. Fietsen is echter meer dan dat voor Valtteri, die dit jaar te zien was tijdens de Tour de France Femme waar hij bidons uitdeelde aan het Canyon/Sram raceteam, zijn passie voor fietsen gaat dieper.

De relatie met Canyon zal Bottas helpen zijn belangen in de wielersport verder te ontwikkelen, niet in de laatste plaats in FNLD GRVL, een Fins gravel evenement dat in samenwerking met het Amerikaanse evenement SBT GRVL en Bottas partner Tiffany Cromwell (Canyon/SRAM) plaatsvindt.

Valtteri Bottas: “Ik rijd al enkele jaren op Canyon fietsen en raakte steeds meer onder de indruk van hun streven naar innovatie en prestaties. Toen ik onlangs de kans kreeg om de mensen achter het merk te ontmoeten, heeft dit mijn passie alleen maar aangewakkerd. Nu kijk ik ernaar uit om mijn ervaringen als officiële Canyon ambassadeur te vertellen en te laten zien wat ik zo leuk vind aan rijden op twee wielen.”

Canyon gaat met Bottas samenwerken om brand awareness en interesse in fietsen te vergroten. In eerst instantie rondom zijn passie voor wielrennen en gravel, later ook in andere disciplines zoals mountainbike en urban.

“Valtteri is een superfan van de wielersport en ik ben enthousiast om met hem samen te werken,” aldus Stefan Wyman van Canyon. “We zijn verheugd om onze krachten te bundelen en op een bescheiden manier te helpen om FNLD GRVL tot leven te brengen en de aantrekkingskracht van het wielrennen te vergroten in zijn geboorteland Finland en zijn wereldwijde fanbase. Zijn persoonlijkheid en oprechte ervaringen met Canyon maken hem de perfecte persoon om een boeiend fietsverhaal te vertellen.”

Valtteri’s volgende evenement is de Belgian Waffle Ride Kansas op zondag 16 Oktober.

Canyon zal ondertussen met Valtteri samenwerken om het bereik te vergroten en groeigebieden te ontwikkelen. Het bedrijf bevindt zich op het kruispunt van vele maatschappelijke ontwikkelingen, waaronder gezondheid, sport en mobiliteit maar ook online distributie. Het blijft zich internationale aanwezigheid uitbreiden als leider in innovatie, technologie en prestaties in de fietsindustrie. Het bedrijf is een leider in alle competitieve en recreatieve weg-, gravel-, mountain- en citybikes en ontwikkelt baanbrekende prestatietechnologieën voor het hoogste niveau van de sport en integreert deze in fietsen om amateursporters te ondersteunen en nieuwe fietsgemeenschappen te stimuleren. Valtteri Bottas voegt zich bij Canyon om te helpen bij die reis.

Lees meer op Canyon.com


Wil je meer wielrennieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van