03-02-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Canyon stelt de Ultimate CF EVO even aan je voor

“Hoe dicht kunnen we komen bij de ontwikkeling van de perfecte racefiets?” Dit was de vraag die het Canyon Development Team zichzelf voorlegde toen het Ultimate CF EVO project nog in zijn kinderschoenen stond. Ze slaagden erin een baanbrekend, 665 gram wegend frame en 270 gram wegende vork te ontwikkelen die niet inboet op de stijfheid, het comfort en de duurzaamheid. Met de nieuwe Ultimate GF EVO creëerde Canyon zijn lichtste, technisch meest geavanceerde frameset ooit. 

Van gaten boren in componenten tot het gebruik van exotische metalen en composieten, lichtheid wordt nagestreefd als een van de belangrijkste maatstaven in de ontwikkeling van een racefiets doorheen de geschiedenis van de competitieve wielersport. In de 21ste eeuw kwam carbon op de voorgrond van het wielermilieu, waardoor ingenieurs de kans kregen om nieuwe vormen en toepassingen te ontdekken en daardoor lichtere fietsen dan ooit tevoren te maken. Laag gewicht was echter nooit het enige voordeel.

Voor meer dan een decennium was de Ultimate CF SLX het pronkstuk van de Canyon roadingenieurs. Door alle sleutelfactoren te herenigen tussen stijfheid en gewicht, energie-stimulerend rijgedrag en watt-besparende aerodynamische efficiëntie werd de Ultimate CF SLX beschouwd als een van de meest complete racefietsen in het milieu. Tijdens de ontwikkeling van de meest recente, vierde generatie Ultimate CF SLX, verkende de Canyon ingenieurs de mogelijkheden om het prestatievermogen van de frameset naar een hoger, ongeëvenaarde niveau te brengen. Een combinatie van hun vooraanstaande carbon expertise en het gebruik van state-of-the-art materialen, die tot dan toe ongebruikt bleven in de industrie, maakte het mogelijk om van de Ultimate CF EVO realiteit te maken.

Canyon-Ultimate CF EVO

Het geheim achter zijn buitengewone cijfers zit ‘m in de geoptimaliseerde constructie, bestaande uit modulus pitch-gebaseerde vezels. Om toegang te krijgen tot dit materiaal is er speciale toestemming van het Japanse Ministerie van Defensie nodig. Deze vezels zorgen ervoor dat de Ultimate CF EVO levels van stijfheid, responsiviteit en laag  gewicht kan bereiken. Elk onderdeel van de fiets, van de vork tot de zadelpen tot de geïntegreerde cockpit, werd onderworpen aan dezelfde tests en moest voldoen aan dezelfde standaarden als de Ultimate serie. De fiets is bedoeld voor de weg, niet voor de trofeekast.

Lees meer op de website van Canyon.

 

 

 van