21-04-2022 - Mountainbiken, Nieuws

Canyon Strive CFR – DE nieuwe enduro bike op de markt

BORN BETWEEN THE TAPE – CANYON RICHT ZICH OPNIEUW OP SNELHEID MET DE NIEUWE STRIVE CFR

Sinds Barel’s overwinning tijdens de EWS in Finale Ligure heeft de Strive zich opgeworpen als een van de snelste Enduro-bikes ter wereld. Met een enorme lijst podiumplaatsen en de overall titel in de Enduro Wold Series op zijn naam zou het makkelijk zijn om voor 2022 de Strive een nieuwe laklaag te geven en in de verkoop te gooien. Maar toen de Strive in 2019 voor het laatst een update kreeg was het de enige 29’’er met lange veerweg die Canyon in het assortiment had. Daardoor was de Strive ook ontworpen voor trail bikers die met grotere wielen wilde rijden. Canyon rust de Spectral en Torque platforms nu ook uit met 29’ers en daarom kregen de ontwikkelaars van de Strive vrij spel om weer een pure Enduro racer te ontwikkelen.

Op basis van de feedback van het CLLCTV Enduro Team heeft Canyon de Strive vernieuwd met een onvoorwaardelijke focus op snelheid en een design dat nog meer prestaties uit de Shapeshifter technologie haalt. Van geometrie en stijfheid tot kinematica en veerweg, geen middel werd onbeproefd gelaten. De Strive CFR is gecreëerd om tot het uiterste gedreven te worden. Het maakt niet uit of het de EWS, een rondje op het bikepark of een felbevochte KOM is, de Strive is klaar voor de snelheid van racen tegen de klok.

Canyon Strife CFR
Canyon Strive CFR

Race klaar maken

Om de vorige Canyon Strive CFR echt race klaar te maken hebben atleten en monteurs van CLLCTV verschillende modificaties doorgevoerd om de fiets een slackere balhoofdbuishoek, een hogere rijhoogte en trapashoogte te geven. De nieuwe Strive CFR komt race klaar uit de doos met de modificaties van het CLLCTV-team ingebouwd. Door een langere reach, balhoofdhoek van 63 graden, een langere wielbasis, vernieuwde kinematica en verbeterde stijfheid is de Strive CFR stabieler op hoge snelheden zonder dat de wenbaarheid verloren gaat. Tel daar de Shapeshifter 2.0 en inserts om de reach te veranderen bij op en je hebt een bike die gemaakt is om te voldoen aan de hoge eisen van een breed scala aan wedstrijdcoureurs op het hoogste niveau.

Canyon Strive CFR

Geheim wapen. Onze ‘on the fly’ aanpasbare Shapehshifter is verder geoptimaliseerd. De ultieme ‘flip chip’.

Shapeshifter technologie

Canyon heeft de Shapeshifter op de Canyon Strive CFR zelf niet veranderd, maar de kinematica die het systeem biedt is geëvolueerd. Met de Shapeshifter technologie kan je de Strive in een handomdraai veranderen. In Pedal Mode kun je efficiënt bergop trappen en scheur je over de vlakkere trails. Als je de schakelaar omzet naar Shred Mode is de Strive CFR klaar voor iedere afdaling en zwaar terrein. De Shapeshifter is ontworpen in samenwerking met Fox en past de balhoofd- en zitbuishoeken van de fiets aan met 1,5 graden en de trapashoogte met 15 mm. Met 160 mm veerweg achter heeft de nieuwe Strive CFR 10 mm meer veerweg dan het vorige model en biedt hij meer gevoel en tractie dan voorheen, zonder in te boeten aan performance.

Canyon Strive CFR

CFR staat voor Canyon Factory Racing en alleen fietsen die zijn opgebouwd met de beste materialen verdienen deze titel. Met de Canyon Strive CFRStrive CFR heeft Canyon besloten zich puur te richten op prestaties. Beide nieuwe modellen zijn dan ook CFR fietsen die klaar zijn voor de competitie. Door de geoptimaliseerde profielen van de buizen is de stijfheid verhoogd zodat je meer vertrouwen krijgt op hoge snelheden en de duurzaamheid van het frame is op cruciale punten verbeterd zodat het raceseizoenen lang meekan. De Strive CFR is ingedeeld in Canyon’s Enduro-categorie 4 en zelfs met het versterkte frame weegt het, inclusief Shapeshifter slechts 2700 gram. Dat is maar 100 gram meer dan de lichtgewicht Spectral 29.

Beide fietsen in de Strive CFR reeks zijn uitgerust voor races maar we weten dat niet iedere aankomende atleet het budget heeft voor de duurste modellen. Daarom hebben we de Strive CFR Underdog uitgerust met de Fox 28 Performance Elite Grip2 170 mm voorvork en stevige 38 mm stanchions, solide Shimano XT onderdelen en een duurzame DT Swiss wielset. Voor wie net dat beetje meer wil en alleen genoegen neemt met het allerbeste is er de Strive CFR. Met Fox Factory vering en Shimano XTR onderdelen zit deze fiets comfortabel op dream build niveau.

Canyon Strive CFR

Twee bikes, één missie. Of het nu de dreambuild Strive CFR is of de budget-friendly Strive CFR Underdog: deze fietsen zijn gebouwd voor snelheid


De complete Strive CFR-reeks is vanaf woensdag 20 april 2022 te bestellen op canyon.com.

Over Canyon Bicycles 

Wat begon in de garage van oprichter Roman Arnold als Radsport Arnold is uitgegroeid tot één van ‘s werelds meest toonaangevende fabrikanten van race-, mountain-, triatlon-, fitness-, stads- en kinderfietsen, alsmede moderne e-bikes. Canyon, dat in 2002 een nieuwe naam kreeg, werkt samen met de beste atleten ter wereld om een reeks bekroonde fietsen te produceren, die pure passie voor fietsen belichamen. Met een sterke reputatie voor echte innovatie, het implementeren van leidende technologieën, strak en duidelijk design en de hoogste standaarden in kwaliteit en service, blijft Canyon wereldwijd uitbreiden en verkoopt het sinds 2008 meer fietsen buiten zijn thuisland Duitsland dan erbinnen. Als baanbrekend direct sales merk zijn Canyon producten exclusief online verkrijgbaar op www.canyon.com.


Tekst en foto’s: Canyon Bicycles


De magazines zijn los te bestellen in onze webshop. Zie hier de webshop. Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram! Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram! 

 van