02-05-2024 - Nieuws, Wielrenblad

Canyon wijdt een speciale Aeroad CFR aan Annemiek van Vleuten.

Ter erkenning van een ongelooflijke carrière, presenteerde Canyon onlangs met pensioen gegane Annemiek Van Vleuten met een speciale editie van zijn nieuwste Aeroad CFR racefiets tijdens het lanceringsevenement voor de nieuwste Factory Service locatie van het merk in Eindhoven, Nederland.

Annemiek van Vleuten

Na Annemiek van Vleuten 14 jaar geleden op het toneel verscheen, veranderde het vrouwenwielrennen voorgoed. Canyon presenteerde Annemiek met deze op maat gemaakte Aeroad CFR om haar overwinningen, prestaties en positieve invloed in het wielrennen te vieren.

Annemieks palmares maakt haar een van de beste sporters van haar generatie. Nadat ze in 2021 bij Movistar tekende en overstapte naar Canyon-fietsen, schreef ze geschiedenis door de Tour de France Femmes, Giro Donne en Vuelta Femenina te winnen, evenals de Olympische Spelen tijdrit en het Wereldkampioenschap op de weg.

Het prachtige nieuwe Aeroad CFR heeft een lakwerk dat is gebaseerd op de trui kleuren van haar Grand Tour trilogie. Het ontwerp wordt bekroond met de regenboogbanden om Annemieks status als wereldkampioen aan te duiden.

Aeroad CFR

Het is niet alleen de laklaag van Annemieks Aeroad CFR die opvalt. Ook de specificaties zijn aantrekkelijk. Het volledig geïntegreerde cockpitontwerp van de Aeroad zorgt voor een zeer strakke uitstraling en verminderde luchtweerstand, en dankzij het geavanceerde frameontwerp is de Aeroad een van de snelste fietsen in het profpeloton. De heldere en zeer betrouwbare SRAM Force AXS groepset maakt het plaatje compleet.

Aeroad CFR

Volledige specificaties

Frameset: Canyon Aeroad CFR (maat XS)
Cockpit: Canyon CP0018 geïntegreerde stuurpen en stuur
Aandrijving: SRAM Force AXS
Cranklengte: 170 mm
Kettingbladen: 52x39T
Cassette: SRAM Red 10x33T
Remmen: SRAM Force met 160 mm schijven
Wielen: Zipp Firecrest 303
Banden: Continental GP5000

Aeroad CFR

Een prachtige fiets, gebouwd voor een briljante renner, ter ere van haar baanbrekende overwinningen. De Canyon Aeroad CFR met een SRAM AXS opbouw is verkrijgbaar op canyon.com, momenteel geprijsd op 8.939 EUR.

Voor meer informatie over de faciliteiten bij Canyon Factory Service NL, inclusief New Bike Day en advies over fietsconsulting en pasvorm, bezoek de website of kom langs bij Kalverstraat 7, 56542 CJ Eindhoven (dinsdag – vrijdag 09.00 – 17.00, zaterdag 10.00 – 17.00).

 van