29-06-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Canyon x Kraftwerk: limited edition ter ere van samenwerking

Dit weekend staat, zoals jullie weten, de start van de Tour de France in Düsseldorf op het programma. Deze Duitse stad is niet alleen het middelpunt van de Grand Départ dit jaar. Het is ook dé stad van Kraftwerk, de band die de basis legde voor de elektronische muziek. Samen met deze band lanceert Canyon tijdens het eerste weekend van de Tour de France, de zeer gelimiteerde Ultimate CF SLX Kraftwerk. Een fiets met een uniek artwork, geïnspireerd op de bijzondere muziek van Kraftwerk.

De Ultimate CF SLX Kraftwerk is een technisch hoogwaardige fiets en komt in een extreem gelimiteerde oplage van 21 stuks beschikbaar voor de consument. De fiets is ontworpen ter ere van de band en eert de iconische esthetiek van Kraftwerk. Het design, of artwork, is geïnspireerd op de geluiden die Kraftwerk produceerde en die de weg die ze voor veel andere bands en artiesten gladstreek.

Düsseldorf speelt dit jaar de hoofdrol tijdens de start van de Tour de France, maar speelde eerder al de hoofdrol in het doorbreken van Kraftwerk. Vanuit de Düsseldorfse Kling Klang Studio’s veroverde de band de wereld met hun muziek. De oprichter van de band, Ralf Hütter, was de basis van de samenwerking met Canyon. Zijn passie voor fietsen stak hij niet onder stoelen of tafels en één plus één is twee!

Ook tijdens de Tour zal het Kraftwerk artwork te zien zijn. Wereldkampioen Tony Martin zal op zijn Speedmax CF SLX, in Kraftwork design, stappen tijdens de start van de 104e Tour de France. Voor Canyon-oprichter Roman Arnold, voelt de samenwerking heel persoonlijk door de herinneringen aan de kelder-feesten in zijn tienerjaren, gedomineerd door tracks van Kraftwork. Daarnaast zorgt de overeenkomende band met fietsen voor een unieke connectie. “Het is voor ons heel bijzonder om Kraftwerk, en alles wat ze gedaan hebben en waar ze voor staan, te kunnen eren op zo’n passende manier met deze prachtige fietsen.”

De Ultimate CF SLX is ontworpen voor pure prestaties, er zijn al grote rondes op gewonnen en in combinatie met de SRAM eTap groepset en Zipp 303 wielset is het dan ook een absolute topfiets. Het ontwerp bestaat uit op maat gesneden reflecterende strepen, samengevoegd tot een uniek geometrisch patroon. Dit proces kost maar liefst zeven uur per frameset. Het handgemaakte artwork herinnert aan de visionaire benadering van muziek van Kraftwerk en is een van de meest complexe Canyon ontwerpen ooit.

Er zullen dus 21 exemplaren beschikbaar komen voor de consument, maar dit moois kost ook wat. Vanaf maandag 3 juli, 12:00 uur, zal de Canyon Ultimate CF SLX Kraftwerk via de site van Canyon te koop zijn voor €10.000,-. Iedere eigenaar van een Ultimate CF SLX Kraftwerk ontvangt zijn of haar fiets in een speciaal ontworpen Canyon Bike Guard, waarin ook een bijzonder pakket zit om deze samenwerking te vieren. Het eindresultaat noemt Canyon, een fiets noemt net zo uniek is als Kraftwerk zelf.


Volg je ons al op Facebook en Instagram? Klik op ‘like’ of ‘follow’ om altijd op de hoogte te zijn van het laatste (Wielrenblad)nieuws! Natuurlijk ben je met een abonnement op het magazine automatisch op de hoogte!

 van