18-07-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Vernieuwd: S-Works Turbo Levo Carbon

Afgelopen week is de nieuwe “Carbon S-Works Turbo Levo FSR 6Fattie/29” geïntroduceerd. De E-MTB is in opkomst, dat is niemand ontgaan, en dus geeft Specialized gas met het nieuwe Turbo Levo model!

Besturing

Het volledige carbon frame bespaart wel 650 gram waardoor de fiets totaal op 21,05kg komt. Het frame, dat volledig van FACT11 carbon is gemaakt, is 20% stijver en zorgt voor een lichtere handling van de fiets.

Nieuwe stuurbediening zorgt ervoor dat je van Eco naar Trail en Turbo kunt switchen en dat tijdens het rijden. Daarnaast is er een snelknop toegevoegd. Met deze ‘S’ knop kunt je in één druk van Eco naar Turbo-modus springen. Kleine aantekening is dat deze feature op dit moment nog niet leverbaar is voor de huidige Levo modellen, een update zit er dus niet in…

De electromotor

De nieuwe motor zorgt voor 15% meer power en 10% meer efficiëntie. Dit voordeel is met name te danken aan de vernieuwde soft- en hardware updates. Ook deze update is helaas nog niet leverbaar voor de huidige Levo modellen omdat de hardware in de huidige modellen nog niet toereikend is voor de nieuwe software.

De motor is van 17,5 naar 20 ampêre gegaan doordat er neodymium magneten gebruikt worden. De interne koelingselementen zorgen vervolgens voor een effectiever geheel en dat is weer goed voor de actieradius. Een vernieuwde transformator zorgt uiteindelijk voor meer vermogen op het achterwiel.

De vernieuwde Turbo Levo Carbon S-Works komt met een speciale SWAT Conceal Carry tool, die niet op andere modellen verkrijgbaar zal zijn. Voor meer informatie over de Turbo Levo kun je terecht op de site van Specialized. De nieuwe Levo zal verkrijgbaar zijn vanaf ca. €4.099,- en


Voor de laatste updates volg je ons ook op Facebook, mis niks met een abonnement op Up/Down!

 van