Carqon Cruise – de nieuwste innovatie van Carqon

Vanuit de Fietser in Ede, het Experience Center van Accell Group heeft Carqon haar derde bakfietsmodel gepresenteerd aan haar dealernetwerk. De Carqon Cruise heeft dezelfde hoogwaardige specificaties als het eerste model van Carqon maar onderscheidt zich door een nieuw ontworpen, lichtgewicht bak, met een unieke en beschermde kraag. Carqon dealers kunnen de Cruise per direct bestellen. De eerste uitleveringen staan gepland voor nazomer 2021.

De Carqon Cruise is het derde model van Carqon en een welkome toevoeging aan het huidige assortiment. In 2020 lanceerde Carqon het eerste model, de Carqon Classic, bekend door de hoge beschermende bak met deurtje.

Nieuwe bak, zelfde specificaties

De bak van de Carqon Cruise is een nieuwe innovatie, waarbij het bestaande frameplatform wordt gecombineerd met een nieuw ontwikkelde, lichtgewichte bak. De bak van de Carqon Cruise heeft een comfortabel en zacht interieur gemaakt van EPP en een sterke en stijlvolle buitenschaal. Aangezien veiligheid één van de pijlers van Carqon is, wordt de bak standaard uitgerust met een hoge, veilige kraag. Zo stappen kinderen eenvoudig zelf in en uit via de voorkant, maar zitten ze toch perfect beschermd tijdens elke rit.

De Carqon Cruise is zorgvuldig samengesteld met de vertrouwde, hoogwaardige specificaties als de Carqon Classic. Met onder andere een 27,5 inch Schwalbe Supermoto-x band, de geveerde voorvork, het solide aluminium frame met laag zwaartepunt, de krachtige hydraulische schijfremmen en de standaard uitgeruste Bosch Performance CX Cargoline midden motor. De Carqon Cruise is verkrijgbaar in vier verschillende framekleuren, en allen optioneel in dual battery uitvoering.

Dit geeft jonge, ambitieuze ouders de mogelijkheid om de Carqon te kiezen die het beste past bij hun persoonlijke voorkeuren én specifieke gezinsbehoeften. De Carqon Cruise heeft een consumentenadviesprijs vanaf €4899,-, en is zowel in de versie met derailleur als in versie met Enviolo traploze naafversnelling en Gates belt drive uitvoering verkrijgbaar. Tot slot is er ook een bijpassende accessoires lijn ontwikkeld, welke evenals in de nazomer beschikbaar zal zijn voor dealers en consumenten.

Eerste uitleveringen

Carqon verwacht de eerste fietsen aan het einde van de zomer uit te leveren aan Carqon dealers in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Denemarken en Zwitserland.

Consumenten kunnen vanaf het einde van de zomer de Carqon Cruise bestellen via aangesloten Carqon dealers en via Carqon.com.

 van