16-03-2023 - Mountainbiken, Nieuws

Casio brengt G-SHOCK Recrystallized Series uit in diepgelaagd & verhard roestvrij staal

Amstelveen, 15 maart 2023 – Casio introduceert vandaag de nieuwste toevoegingen aan zijn serie schokbestendige G-SHOCK Recrystallized-horloges, die speciaal zijn ontworpen om de 40e verjaardag van het merk G-SHOCK te vieren. De GMW-B5000PS en GMW-B5000PG zijn nog robuuster gemaakt met behulp van een diepgelaagd verhardingsproces* op roestvrij staal.

De GMW-B5000PS en GMW-B5000PG zijn gebaseerd op de volledig metalen GMW-B5000D, die de iconische vorm van de allereerste G-SHOCK, de DW-5000C, weer laat terugkeren. Beide modellen ter ere van het 40-jarig bestaan zijn gemaakt van extreem hard roestvrij staal voor externe onderdelen zoals de lunetten en de band.

Met deze laatste stap in de voortdurende evolutie van G-SHOCK, die al in 1983 begon, ontwikkelde Casio een diepgelaagd verhardingsproces voor roestvrij staal. Hierdoor ontstaat een materiaal dat ongeveer drie keer zo hard is als normaal roestvrij staal. De kristallisatie voegt daarbij een nieuw designelement toe. Doordat het roestvrije staal een warmtebehandeling heeft ondergaan en opnieuw is gekristalliseerd om zo patronen te creëren op een matte textuur, ontstaat er een robuust uiterlijk van fijne metaalfragmenten verspreid over het oppervlak. Omdat elk afzonderlijk onderdeel een unieke kristallijne korrel heeft, resulteert dit in subtiele verschillen in patroon, kleur en glans voor ieder horloge.

De zilveren GMW-B5000PS en gouden GMW-B5000PG zijn beide voorzien van speciale kenmerken, te weten het 40-jarig jubileumlogo op de achterkant van de kast, de woorden “SINCE 1983” op de wijzerplaat en een ster op de modusknop linksonder op de kast.

Casio kondigde vandaag ook de release aan van de DW-5040PG, met een wijzerplaat waarop de woorden “PROJECT TEAM Tough” staan gegraveerd. Dit is de naam van het team dat werkte aan de ontwikkeling van de allereerste G-SHOCK. Voor deze heruitgave van het oorspronkelijke G-SHOCK-ontwerp wordt het hardingsproces in diepe lagen toegepast op de achterkant van de kast, de gesp, de bandlus en andere metalen onderdelen. Voor de bezel en de band is Biomass-plastic gebruikt.


Voor meer nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram

 van