17-02-2022 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Casio Pro Trek outdoor gemaakt van duurzame materialen

Casio Pro Trek outdoor gemaakt van duurzame materialen. De nieuwe Pro Trek PRW-61 is het eerste Casio-horloge dat is gemaakt van biomassa kunststoffen die afkomstig zijn van hernieuwbare organische stoffen.

Casio Pro Trek outdoor gemaakt van duurzame materialen, namelijk biomassa kunststoffen, die worden gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, staan in de belangstelling als duurzaam materiaal dat de milieueffecten kan helpen verminderen door de CO2-uitstoot te beperken.

Casio Pro trek van Biomassa kunststoffen

Voor de eerste keer in een Casio-horloge, maakt de PRW-61 gebruik van biomassa kunststoffen in de kast, band en de achterkant van de kast. De milieuvriendelijke biomassa kunststoffen worden geproduceerd uit materialen die zijn afgeleid van ricinuszaden en maïs, en andere grondstoffen. Casio is trots op deze nieuwe duurzame materiaaltoepassing voor haar lijn Pro Trek, outdoorhorloges voor natuurliefhebbers.

Tripple sensor

Het model is uitgerust met een Triple Sensor (digitaal kompas, barometer/hoogtemeter en thermometer), een Multi-Band 6 radiogolfontvangst van 6 zendstations over de hele wereld, en Tough Solar voor een stabiele stroomvoorziening voor deze functies en nog veel meer. Voor een optimale leesbaarheid is het ontwerp voorzien van duidelijke indexen om de tijd, richting en andere indicatoren in één oogopslag te controleren, en van sleuven op de band boven en onder de wijzerplaat die dienen als geleiders om snel de kompasrichting af te lezen die wordt aangegeven door de secondewijzer. 

Sustainable development goals

Als onderdeel van haar focus op de Sustainable Development Goals, neemt Casio een aantal milieuvriendelijke initiatieven, waaronder een verschuiving van kunststof naar gerecycled papier in de verpakking voor de PRW-61. In de toekomst zal Casio ook bijdragen aan inspanningen om een circulaire economie op te bouwen door het gebruik van duurzame materialen bij het ontwerp van andere horlogemodellen uit te breiden.

Casio Pro Trek outdoor gemaakt van duurzame materialen

Prijs en verkrijgbaarheid

De Casio horloges zijn vanaf april 2022 te koop bij geselecteerde retailpartners en online. De PRW-61Y-3ER krijgt een adviesprijs van 399 euro, de PRW-61-1AER krijgt een adviesprijs van 389 euro.


Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van