14-10-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Castelli biedt innovatieve oplossing tegen hitte in Qatar

Het wordt weer bloedheet tijdens de wegwedstrijd van de profs op het WK wielrennen, aanstaande zondag. Het kwik zal 35 graden zeker aantikken. De renners zullen het dus zwaar te verduren krijgen en moeten niet alleen rekening houden met de temperatuur maar ook met de luchtvochtigheid en ventilatie.

Castelli, officiële kledingpartner van Team Italia, staat bekend om zijn innovativiteit en technologische hoogstandjes. Om de warmte in Qatar te trotseren hebben ze speciaal, in samenwerking met coach Davide Cassani, een futuristische body ontwikkeld in de windtunnel van Milaan. Deze zal de witte kleur dragen en vervangt de klassieke azuurblauwe outfit.

De stof op de rug bevat titaandioxide, het actief- ingrediënt van de meeste zonnecrèmes, en weerkaatst bovendien 94% van de UV straling waaraan de renners blootgesteld worden in Qatar. De voorzijde is uiterst licht en de structuur is erg open voor de best mogelijke ventilatie. Het unieke van deze door Castelli ontwikkelde outfit zit hem echter in de ingebouwde verkoelende panelen.

In de body worden stuken polymeer verwerkt, die tot 400 keer hun gewicht in water kunnen opnemen. De kleding wordt vooraf in de vriezer gestoken. Zodra de race begint ontdooien de panelen langzaam en geven de renner een continue verfrissing. Deze innovatieve oplossing van Castelli zal misschien niet volstaan om de wereldtitel naar Italië te brengen, maar het is alvast een mooie hulp.

castelli_wk_wielrenblad

 van