04-11-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Castelli officiële kledingpartner van Team Sky in 2017

Twee organisaties met een geschiedenis van primeurs bundelen hun krachten om innovatie om te zetten in resultaten. Team Sky zal vanaf januari 2017 racen en trainen in Castelli fietskleding.

Team Sky, winnaar van 4 Tour de France’s in de laatste 5 jaar, zal het enige Pro Tour team zijn dat van kleding wordt voorzien door het legendarische Castelli dat al meer dan 40 jaar innovatieve items op de markt brengt zoals de eerste lycra short, aero truien en de Gabba die voor elke fietser onmisbaar is geworden. 

“Wij zijn erg blij dat we de samenwerking tussen Team Sky en Castelli kunnen aankondigen”, zegt algemeen manager Sir Dave Brailsford. Castelli zal meer dan een kledingsponsor zijn; zij zullen een innovatiepartner zijn. 

Castelli heeft een rijke historiek wat betreft baanbrekende kits en designs. We zullen ervoor zorgen dat onze renners met de beste kleding en uitrusting in het peloton kunnen rondfietsen én zijn nu al enthousiast over een aantal ideeën waar Castelli volop met bezig is.

Voor Castelli past de samenwerking met Team Sky perfect in het plaatje dat ze voor ogen hebben. “Castelli en Team Sky delen dezelfde visie op het vlak van resultaatgerichte innovatie.

Het team heeft een structuur en de middelen om ons te helpen de renners continu te voorzien van een voordeel tegenover de concurrenten. Of het nu gaat om aërodynamica, bescherming tegen regen of oplossingen om comfortabeler te fietsen; wij zoeken steeds naar dat voordeel voor de renners”, aldus Andrea Peron, Race Performance Director van Castelli.

“Team Sky verwacht steeds het maximale van zijn technische partners. Wij kijken er naar uit om door hen gepusht te worden het maximale te geven”, legt Steve Smith, Brand Manager van Castelli uit. “De feedback van de Sky renners zullen een onschatbare bron zijn om ervoor te zorgen dat wij steeds dat voordeel aan de fietsers kunnen blijven geven”.

ONTWERP

Het design van de Castelli Team Sky jersey is een soort van Brits-Italiaanse samensmelting, ontworpen door Richard Pearce. Hij baseerde het grafisch ontwerp op de overwinningen van Team Sky de voorbij 7 jaren. Het klassieke design diende als uitgangspunt, maar is als het ware “heruitgevonden” in een data-patroon waar elke streep op de jersey, short, handschoenen, sokken en pet voor een specifieke overwinning van Team Sky staat. De langste blauwe lijnen staan voor de 4 overwinningen in de Tour de France, met Chris Froome’s overwinning in 2016 onder het Sky logo op de borst.

De lengte van de streep staat voor de duur van de wedstrijden. De korte witte strepen staan voor eendagskoersen, terwijl de langere strepen staan voor rittenkoersen. De blauwe lijnen staan voor World-Tour overwinningen, de witte voor andere overwinningen. Het belangrijkste van allemaal is echter de ruimtes tussen de strepen: deze staan voor toekomstige overwinningen en de grote ambitie van Team Sky.

De voorkant van de Jersey laat de overwinningen zien van de renners die in 2017 deel uitmaken van het team. Uitzondering is Sir Bradley Wiggins’ in de Tour de France 2012, die een speciale plaats krijgt in de historiek van Team Sky. 

“We spendeerden veel tijd om na te denken over het design van de kit en hoe we het visueel wilden voorstellen”, zegt Brailsford, die heel belangrijk was in het definiëren van het data-patroon. ” We zochten naar een manier om de mooie overwinningen die we reeds behaalden in de kijker te zetten, maar ook om met onze gedachten bij toekomstige overwinningen te zijn. Als Team hebben we nog steeds ontzettend veel doelen voor ogen, en door het design van de kit worden we hier altijd aan herinnerd.”

TECH

Team Sky zal exclusieve toegang krijgen tot Castelli’s beproefde aerodynamische kleding en de ongeëvenaarde Perfetto-familie, die bescherming biedt in natte en koude weersomstandigheden. Vanaf begin januari zal Team Sky al beroep kunnen doen op 15 innovatieve producten, inclusief de nieuwe Idro Pro ultra compact GoreTex jacket om te fietsen in extreme weersomstandigheden.

Elke atleet zal 64 verschillende producten ontvangen én zal training krijgen over welke items ze best gebruiken in verschillende weersomstandigheden. 

 van