29-05-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Chapter /// collectie David Millar & Castelli

Een samenwerking tussen David Millar & Castelli, heeft geresulteerd in een prachtige collectie wielerkleding. Op 8 mei jl. was Millar op bezoek bij Wolvenberg om zijn exclusieve Chapter /// collectie aan de Benelux te presenteren. Chapter /// staat voor het 3de hoofdstuk van Millar’s leven. De professionele carrière van Millar is in 2 stukken op te delen, met daartussen een dopingschorsing. 

In 2007 kwam David Millar in contact met Castelli toen hij bij de Saunier Duval ploeg in de kleding van de kledingpartner reed. Ook de jaren nadien, bij het toenmalige Garmin, reed hij rond in Castelli. Millar was de man die de nodige informatie naar Castelli terugkoppelde en de samenwerking bleek een succes. Opnieuw zijn de twee partijen dus samen gekomen en dit keer niet bij toeval.

DavidMillar-x-Castelli-Chapter3

Le Dandy

In zijn professionele carrière stond de Brit bekend als één van de meest stijlvolle renners in het peloton en kreeg de bijnaam ‘Le Dandy’. Na zijn afscheid van de wedstrijdsport in 2014, was het tijd voor een nieuw hoofdstuk en zette Millar de samenwerking met Castelli voort.

“As my career came to an end I realised I would no longer have that relationship with castelli. I’d have to wear clothing somebody else had designed. I didn’t want that. I wanted to create cycling clothing that was constructed for my new life as a non-racer, only designed for riding not racing, but still with the latest tech and with a collaboration that I’d always known” aldus Millar.

DavidMillar-x2-Castelli-Chapter3

Parijs-Roubaix

De eerste items van de Chapter /// collectie werden in 2015 gelanceerd en brachten een nieuwe wind op esthetisch vlak. Vandaag de dag is de collectie uitgebreid tot meerdere lijnen met een eigen verhaal bij elk product. Eén van die nieuwe lijnen is de Onemorelap collectie, waar het design gebaseerd is op de legendarische Vélodrome in Roubaix. Ook deze lijn heeft zijn eigen verhaal, Millar finishte namelijk maar één keer in Roubaix.

Zo vertelde hij: “In mijn laatste jaar was één van mijn grote objectieven om in Roubaix te finishen, en de 257 km, 28 kasseistroken en 2 ronden op de Vélodrome af te leggen. Ik legde de hele afstand af, maar vergat de laatste ronde af te werken. Ik stond in het midden van de beroemdste Velodrome ter wereld met mijn gezicht onder het stof, toen mijn vrouw me vertelde dat ik nog 1 ronde moest afleggen. ONEMORELAP!?” 

DavidMillar-x3-Castelli-Chapter3

De collectie is een prachtige samenwerking tussen David Millar & Castelli, en zal heel exclusief in de Benelux verkrijgbaar zijn bij een select groepje dealers. Meer info vind je hier terug. Op de hoogte blijven van al het wielernieuws? Abonneer je dan snel op Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van