14-05-2012 - Surfen, Nieuws

CHARCUTERIE SURF HOUSE

Er is een nieuwe accommodatie om je surfvakanties in Frankrijk door te brengen, Charcuterie Surf House in Bretagne. In een 150 jaar oude Bretonse slagerij (charcuterie) hebben ze een stijlvol gerenoveerde chambre d’hôte gemaakt. Het huis beschikt over 3 2-kamerappartementjes met ieder 4 eenpersoonsbedden. Je kunt dus alleen komen en er andere mensen ontmoeten of met een groep van maximaal 12 personen. Op de begane grond is een grote woonkeuken die voor gezamenlijk gebruik is en een woonkamer met houtkachel om na het surfen te relaxen. In de ruime tuin achter het huis kun je een partijtje voetballen, barbecueën of in de hangmat chillen. Het huis is gelegen in het centrum van Plozévet, en de dichtstbijzijnde surfspot is op nog geen 800m.

Binnenkort zal er in de oude charcuterie een kleine surfshop geopend worden waarbij je o.a. boards van lokale shapers, biowax en surfart zult vinden. Tevens zal het shape-atelier openen waar je kunt leren hoe je een board shaped en repareert.

Bretagne is uitermate geschikt om te surfen voor zowel beginners als gevorderden. Charcuterie Surf House is centraal gelegen in de Baai van Audierne (regio zuid Finistère) waar binnen een straal van 30km vele baaitjes en lange zandstranden elkaar afwisselen. Door de grote diversiteit aan surfspots, van beachbreaks tot reefbreaks, vind je voor ieder niveau een perfecte spot. Dankzij de open geografische positie van de baai is er een extreem grote swell window waardoor er noord swell tot zuid swell wordt ontvangen zodat er bijna dagelijkse surfgarantie kan worden geboden.

De verschillende zoetwater rivieren die uitmonden in de oceaan, bieden volop mogelijkheden voor een tour met een Stand Up Paddle board. Ook voor beginnende surfers is dit een leuke afwisselende activiteit tijdens de vakantie.

Surfguiding is een standaard service die aangeboden wordt. Tijdens het ontbijt wordt er besproken met de gasten waar ze, afhankelijk de weersomstandigheden en surfniveaus van de gasten, die dag het beste kunnen surfen. Je wordt meegenomen langs de kust om de beste spots te ontdekken.

Voor de surflessen werken ze samen met de lokale Soul Surfing Skol. Julien is de instructeur en met veel respect voor de natuur en aandacht voor de veiligheid geeft hij les op de stranden van Plovan en Plouhinec.

Ontbijt is standaard inbegrepen en op verzoek kan er ook lunch en diner verzorgd worden. Voor groepen kan er naast het surfen ook andere activiteiten georganiseerd worden zoals o.a. golfen, stand up paddle tours en paardrijden op het strand.

In het laagseizoen kom je al een week voor slechts € 189,- per persoon.

Kijk op www.surfhouse.fr voor meer info en uitgebreidere prijzen.

Charcuterie Surf House
Hosts Alex & Janneke
7 Chemin de la Corniche
29710 Plozévet

Frankrijk

0033-6-22 24 00 82 / 0033-6-42 95 43 02

contact@surfhouse.fr

www.surfhouse.fr

 van