15-08-2012 - Kitesurfen, Nieuws

Chicky clinics Kite fotoreportage

Zondag 17 juni was het dan zo ver, de tweede stop van de Chicky clinics Summertour. Met harde wind en een lekker zonnetje kon de kite clinic van start gaan. Bij het inschrijven kreeg iedereen een leuke goodiebag vol met goodies van Nikita en Vans en het nodige leesvoer voor een echte kite chick! De wind was behoorlijk krachtig, dus enthousiast kleedden de chicks zich om in wat meer comfortabele kleren en kon de kite clinic beginnen.

Na de uitleg van het programma door de instructeurs werden de meiden opgedeeld. Ieder groepje ging met een instructeur mee. Na een kort verhaal over de windrichting, de gevaren en het oplaten van je kite, werden de eerste kites in de lucht gelaten. Al snel bleek hoe krachtig de wind was, ondanks dat de chicks met een hele kleine kite aan het vliegeren waren. Samen met de instructeurs namen ze de eerste bewegingen van het besturen van de kite door. De meiden pakten het snel op, dus konden ze het alleen gaan proberen. Daarna was het tijd voor het echte werk! De grote kites werden erbij gepakt en de wetsuits en harnassen werden aangetrokken. Na een uitgebreide uitleg over hoe je om moet gaan met je materiaal en hoe jij je eigen kite op kan laten, was het de beurt aan de meiden om deze grote kites in bedwang te houden. Sommigen werden meters over het strand meegesleurd, anderen hadden alles onder controle, maar bij iedereen was de adrenaline te voelen en het plezier van het gezicht af te lezen! Uiteindelijk ging iedereen nog het water in met de instructeurs om het zo gehete “body draggen” uit te voeren. Bij dit body draggen kregen de meiden het gevoel hoe het zou zijn om echt met je kite op zee te varen en wat de wind met je kite doet. Dolenthousiast kwam iedereen het water uit en was dit een ervaring om nooit meer te vergeten!

Om deze top dag helemaal goed af te sluiten, was er aan het einde van de clinic nog een bbq georganiseerd. Met de hele groep hebben we nog genoten van een uitgebreide bbq aan het strand. Iedereen ging uiteindelijk verzadigd, stoked over het kiten en met een goede kleur naar huis!

Zie hier de foto’s van deze super dag:

 van