30-10-2012 - Surfen, Nieuws

Chicky clinics Surf Trip Marokko

Eindelijk is het moment daar! Volgepropt in de auto met een aantal meiden, surfboards en bagage rijden we richting Brussel Charleroi Airport. De plek waar onze reis begint en waar we de andere meiden ontmoeten. Nadat iedereen haar goodiebag in ontvangst heeft genomen kunnen we vertrekken. Op naar het land van dikke swell, cleane golven, couscous en niet te vergeten de heerlijke zon!

Woord en beeld: Sanne de Jong

Eenmaal geland op Agadir staat onze chauffeur al op ons te wachten. De gezelligheid begint al snel los te komen aangezien we met zijn allen, inclusief de boardbags en reistassen, in 1 busje worden gestopt! Onderweg blijkt al snel dat we ons niet in een Europees land begeven en iedereen kijkt dan ook haar ogen uit. Na een klein uurtje rijden komen we aan op onze eindbestemming, Tamraght. Tamraght is een klein dorpje dat naast het bekende Taghazout ligt, maar wat minder toeristisch is. Het hotel ziet er adembenemend uit in het donker. Door de lichtjes, de exotische planten en het verlichte zwembad lijkt het net alsof we ons in een Marokkaans sprookje begeven. Na een heerlijke couscous vertrekt iedereen al snel richting haar slaapkamer, want morgen is het tijd om te surfen!

In de ochtend staat er een uitgebreid ontbijt voor ons klaar en is het tijd voor de eerste surfles. Nadat iedereen haar wetsuit en board heeft opgepikt bij de surfschool SurfStar Morocco, worden alle boards op het dak van het busje gebonden en vertrekken we richting Devil’s rock. Een supermooie baai waar oude visserhuisjes aan de voet van het strand staan opgesteld. De beginners gaan met Mohammed mee en de half gevorderden en gevorderden gaan met Eva en Iris mee, die speciaal voor deze week naar Marokko zijn gekomen om de meiden te voorzien van tips in het water. Na wat oefeningen op het droge voor de beginners, is het tijd voor het echte werk. De meiden moeten even wennen aan de kracht van de golven en de grote tankers (surfboards) die ze met zich mee door de branding moeten slepen. Maar niet veel later klinkt het eerste gejoel uit het water en worden de eerste golven uitgereden tot aan het strand! Bij de andere groep is het paddelen voor je leven aangezien de golven niet erg hoog zijn en de line up druk bevolkt is met andere surfscholen en locals. Desondanks heeft iedereen een super eerste dag en wordt er volop genoten van de surf en de zon! In de avond worden de meiden bijgespijkerd door een eerste les surf theorie en bekijken we een surf dvd die vol staat met handige tricks en tips over het surfen. Met die mooie beelden in ons hoofd vallen we daarna ook tevreden in slaap.

De rest van de week bezoeken we meerdere surfspots en boekt iedereen veel progressie door de surflessen en video analyses die bijna dagelijks gehouden worden. Naast alle surf is er ook nog tijd voor ontspanning! Zo kun je iedere dag mee doen aan de sunrise en sunset yoga sessies die gehouden worden op het dakterras van het hotel. En maken we een aantal uitstapjes om de Marokkaanse cultuur en natuur van dichtbij te beleven. Zo bezoeken we Paradise Valley, een prachtige oase waar je heerlijk kunt zwemmen en chillen. En de grote Souk in Agadir, een Marokkaanse markt waar je van alles kunt kopen, van kruiden tot aan souvenirs voor thuis aan je muur. Een aantal meiden bezoekt ook een kleine Hammam, waar ze na heerlijke massages en scrubs weer als herboren naar buiten komen. Gedurende de week zijn we 2 keer uit eten geweest in Taghazout en was het spel “In de pan” favoriet!!

Op de dag van vertrek maken we nog een kleine roadtrip langs alle bekende surfspots en kijken we onze ogen uit naar de surfers van het echte werk! Nog even dooroefenen…

Het was een superleuke week met een hele gezellige groep meiden! Iedereen heeft haar doelen bereikt met het surfen, ieder op haar eigen niveau. We hebben genoten van al het moois die Marokko te bieden heeft en kijken er naar uit om volgend jaar weer terug te komen!

Met dank aan de crew van Surf Star Morocco, Nikita Clothing, Oxbow en Vans.

 van