01-02-2013 - Snowboarden, Nieuws

Chicky clinics Trip, St. Anton am Arlberg

Eindelijk is het dan zo ver! Na wekenlang de sneeuwberichten van St. Anton in de gaten te hebben gehouden, was het tijd voor de Chicky clinics Freeride Weekend Trip! Na de nodige voorbereiding vertrekken we donderdagmiddag vanaf Amsterdam met een vol geladen busje. Een busje vol met alle testboards en testski’s, goodiebags, lawinesets, eten voor in het appartement, alle reistassen van iedereen en voornamelijk heel veel gezellige meiden! In Breda pikken we de laatste meiden op om vervolgens een weg te wanen naar St. Anton, de plek waar onaangetaste poedervelden op ons liggen te wachten!!

Een aantal snelwegen, plas-stops, verkeerde routes en heel veel suikergoed verder, komen we aan in Pettneu waar we dit weekend zullen verblijven! We worden verwelkomt door Annelot en haar Oostenrijkse vriend Christoph (die skigids is) in Haus Freestyle. Een prachtig loghouse die ze hier hebben laten bouwen. Binnen ziet alles er piekfijn uit en onze bedjes zijn heerlijk opgemaakt! Na een klein drankje, duikt iedereen haar bed in, want morgenochtend staat een nieuw avontuur op ons te wachten!

Op vrijdagochtend staat een heerlijk ontbijt voor ons klaar, versierd met toffe Vans mokken en leuke Bonfire beanies, die goed van pas komen! De lawinesets en het testmateriaal van Salomon worden uitgedeeld en iedereen maakt zich klaar voor de eerste dag. Aangezien we met 10 vrouwen in 1 huis zitten, duurt het even.. Maar uiteindelijk zit iedereen op tijd in de bus. In Nasserein, 5 minuten met de bus van Pettneu, treffen we onze gids Christoph. De groep bestaat uit 5 skiers en 5 boarders, dus dat is mooi verdeeld! Na eerst wat pistes af te cruizen, duiken we al snel het off piste terrein in. Het blijkt dat hier de condities niet even goed zijn, dus we zoeken het wat hogerop aan de kant van Rendl, waar na een hike nog goede sneeuw en onverspoord terrein op ons ligt te wachten! De hike duurt ongeveer 45 minuten en gaat niet bij iedereen even gemakkelijk af. 1 voor 1 komen de meiden boven. Een beetje uitgeput, maar met een brede glimlach op het gezicht, want wat is dit cool!! We hebben een enorm mooi uitzicht over de bergen om ons heen, staan op de top van een hike met het zonnetje op ons gezicht en een poederveld waar iedereen haar eigen lijn in kan scoren! Wat kan een mens zich nog meer wensen? Na een lange afdaling, komen we uitgeput maar tevreden bij onze log in Pettneu uit. Tijd om te chillen! Die avond vertrekken we na het eten naar de yoga, die gegeven wordt door Sanne Koeman. Een Nederlandse local, die in de winter overleefd in St. Anton als snowboard en yoga instructeur. Gelukkig geen zweverige yoga, maar yoga die onze spieren erg goed doen, zodat we weer fit zijn voor de volgende dag!

De twee volgende dagen genieten we volop van alle hikes, poedervelden, de zon, de verlaten bospaadjes, het beklimmen van bergtoppen en van het rijden met alle meiden samen! Iedereen heeft heel veel geduld met elkaar en moedigt elkaar aan wanneer het voor sommige een beetje spannend wordt! De gezelligheidsfactor is goed aanwezig! Ook de skiers en boarders helpen elkaar goed. Door de vele traverseerpaden, is het soms een zware onderneming voor de boarders. Desalniettemin worden de boarders goed geholpen door de skiers. De skistokken worden aan elkaar doorgegeven en hier en daar een duw of trek gegeven. Naast alle ski en snowboard activiteiten is er natuurlijk ook nog ruimte voor de bekende apres ski van St. Anton!! Van de heustadl met een live band tot de bekende Mooserwirt! Ja, op de tafels dansen kunnen deze meiden wel!

Op zondag na het skiën en boarden, zitten we weer in het Chicky busje. Erg moe, maar zeker voldaan rijden we richting Nederland. Dromend over deze unieke ervaring, die wij allen nooit meer zullen vergeten! Bedankt Annelot en Christophe van haus Freestyle!! www.hausfreestyle.com

Ook zin om een keer mee te gaan op trip met de Chicky clinics? Van 16 tot en met 23 maart organiseren we de Chicky clinics Freestyle Trip in Mayrhofen, waarbij je de hele week Freestyle clinics kunt volgen van de NL-se Nikita teamrijders! Skier of boarder, iedereen is welkom! Ook de beginners! Check www.chickyclinics.com voor meer info!

 van