22-01-2014 - Mountainbiken, Nieuws

China Bike Challenge: One Speed, One Heart

In de videoreeks ‘One Speed, One Heart’ gaat Craig Maddison een unieke uitdaging aan: het immense China doorkruizen op zijn mountainbike. Maddison vertrekt vanuit Hanoi, Vietnam om op zijn zelfgebouwde single-speed bike richting Shanghai te fietsen. Binnen 10 dagen wil hij in principe 1900 kilometer afleggen dus deze missie vereist natuurlijk ongelooflijk veel doorzettingsvermogen en is alleen weggelegd voor de echte diehards.

Craig Maddison valt zeker binnen deze categorie. Enkele maanden geleden lag hij nog in het ziekenhuis nadat hij getroffen werd door een bijzonder zeldzaam virus, dat hij eerder opgelopen had tijdens een fietstrip in Japan. Inmiddels is hij weer zo goed als hersteld maar zal hij de rest van zijn leven de gevolgen van dit virus ondervinden doordat hij nog steeds medicatie nodig heeft. Nu is Craig dus opnieuw naar het verre Oosten afgereisd voor een van de zwaarste challenges ooit.

[youtube id=”iyP4WLpKSG4″]

Hierboven kan je de eerste aflevering van Craig’s China Bike Challenge bekijken. Inmiddels is de tweede aflevering ook al verschenen en deze kan je even checken op de website van EpicTV.

 van