27-09-2010 - Kitesurfen, Nieuws

Christophe Tack wint BK Freestyle Kitesurf!

 

In het eerste weekend van het BK Freestyle Kitesurf was het meteen raak, er stond een krachtige wind met meer dan 25 knopen uit het noordwesten. Lastig om met die omstandigheden al je tricks uit de kast te halen, maar het garandeert wel actie!

 

In de tweede ronde werden er meteen al een aantal uitblinkers zichtbbaar. Sam van Olmen laat mooie kiteloops zien, maar ook Christophe Tack en Steve Verelst tonen veel tricks en klimmen zo door naar de finales. In de troostfinale strijden Sam van Olmen en Thomas Dehaene voor de derde plaats, Sam blijkt de sterkste en claimt de derde plaats. In de finale strijden Steve Verelst en Christophe Tack voor de eerste plaats, waar Christophe aan het langste eind trekt.


Om vier uur is de eerste eliminatie afgewerkt, en wordt gestart me de doubles. In de dubbele eliminatie krijgen de verliezers een herkansing om te bewijzen wat ze kunnen. De wind werd ondertussen steeds onregelmatiger, en het begon hard te regenen. De jury besloot toen op zondag verder te gaan.


Om half 10 op zondag gaan de heats verder. Na een aantal spannende heats werd het dezelfde finale als in de singles; Steve Verelst tegen Christophe Tack. Na een goede heat van beiden, en een moeilijke beslissing van de jury, wint Steve, wat ervoor zorgt dat er nog een heat gevaren moet worden. Na heel veel variatie in tricks van beiden trekt Christophe toch aan het langste eind, hij mag zich voor minimaal een jaar Belgisch Kampioen noemen!

De uiteindelijke top 5:
1. Christophe Tack
2. Steve Verelst
3. Thomas Dehaene
4. Sam van Olmen
5. Michael Meel


Access kiteboard magazine – Abonnee worden?
 

 van